Oosterwolde'den Fenerbahçe yorumu: Türkiye'nin en büyüğü

İtalyan ekibi Parma'dan 6 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olan Jayden Quinn Oosterwolde, "Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim." dedi. Şampiyonluk baskısının farkında olduğunu kaydeden 21 yaşındaki Hollandalı sol bek, hayalinin Premier Lig'de oynamak olduğunu söyledi.

SPOR 31.01.2023, 17:09 31.01.2023, 18:04 Hakan Öksüz
Oosterwolde'den Fenerbahçe yorumu: Türkiye'nin en büyüğü

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jayden Quinn Oosterwolde, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Sarı lacivertlilerin Parma'dan kadrosuna dahil ettiği 21 yaşındaki Hollandalı oyuncu, "Türkiye'nin en büyük kulübündeyim. Bu benim için büyük bir mutluluk. Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimin doğru olduğunu gördüm. Taraftarın bana verdiği destek inanılmazdı. Sezonun sonuna kadar bu desteğin sürmesini umuyorum." dedi.

"Hayalim Premier Lig'de oynamak"

Parma'da sürekli görev aldığı için şu an fiziksel ve zihinsel anlamda kendisini hazır hissettiğini vurgulayan Oosterwolde, "Burada baskının büyük olacağının bilincindeyim. Takımın şampiyon olmasına yardımcı olmak için buradayım. Hedefim Hollanda A Milli Takımı'na yükselmek. Aslında milli takıma gidecektim ancak talihsiz bir sakatlık yaşadım. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe gelmem kariyerim için iyi oldu. Şimdi milli takımdan davet almam çok daha kolay. Jorge Jesus hakkında pozitif şeyler duydum. Ondan çok fazla şey öğreneceğim. Bundan sonrası için hayalim Premier Lig'de oynamak." ifadelerini kullandı.

"Valencia ile Arda Güler'i beğendim"

Ne tip bir oyuncu olduğu hakkında bilgiler veren 21 yaşındaki Hollandalı, "14 yaşımdan beri sol bek mevkisindeyim. Hızlı bir oyuncu olarak tanınıyorum. Rakiple teke tek kaldığım pozisyonlarda iyiyim, üstelik ofansif yönüm de kuvvetli. Kenarlardan ileriye geçerek orta yapmak sevdiğim şeylerden biri. Asist üretmeye çalışıyorum. İtalya'da savunma yönümü kuvvetlendirdim. Kasımpaşa ile oynanan maçın ikinci yarısına yetişebildim, trafik yüzünden geç kaldım. Atmosfer beni heyecanlandırdı. Valencia ile Arda Güler'in performanslarını beğendim." diye konuştu.

"Roberto Carlos ile Andre Santos'u örnek alıyorum"

Daha önce Fenerbahçe'de de top koşturan Roberto Carlos ile Andre Santos'u kendisine örnek aldığını belirten Oosterwolde, "Galatasaray ile aramızda 4 puanlık fark var ama bunu düşünmememiz gerekiyor. Maç maç gitmeliyiz. Her maçı kazanırsak sezon sonunda şampiyon olabiliriz. Şampiyonluk baskısının çok fazla olduğunun bilincindeyim. 17 numarayı numaranın İrfan Can Kahveci giyiyor. Ben de o yüzde 24 numaralı formayı seçtim." dedi.

Yorumlar (0)