New York Times, Trabzonspor’un kutlamalarını sayfalarına taşıdı

Trabzonspor yaklaşık 40 yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yaşayarak taraftarlarını sevince boğdu. Uzun süre aranın ardından gelen bu şampiyonlukla beraber oldukça gösterişli kutlamalar yapılırken bu kutlamalar dış basında da yer aldı.

SPOR 14.05.2022, 15:13
New York Times, Trabzonspor’un kutlamalarını sayfalarına taşıdı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli New York Times gazetesi Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını sayfalarına taşıdı. Gazetede şampiyonluk kutlamalarının yer aldığı haberlerde 30 Nisan tarihinden ligin bitimine haftalar kala şampiyon olmayı garantileyen Trabzonspor hakkında “Trabzonspor iki hafta önce şampiyonluğunu ilan etse de bordo mavili takımın taraftarların kutlamaları henüz bitmedi” sözlerine yer verildi. Trabzonsporlu taraftarların uzun süren kutlamalarının sebebi olarak uzun sürenin ardından gelen şampiyonluğu gösteren New York Times “40 yıl boyunca Türkiye şampiyonluğunu beklemek, bazıları için kendilerini kontrol edemeyecek kadar büyük bir olaydı” sözlerine yer verdi.

Kutlamalar sadece Türkiye’de değil yurt dışında da devam ediyor

Haberlerde Karadeniz ekibinin ligin 35’inci haftasında oynanan Antalyaspor maçının ardından kutlamalara başladıkları hatırlatılırken hakemin son düdüğü ile beraber şehirde yaşayan 800 bin kadar Trabzonsporlu taraftarın sokaklara çıkarak şampiyonluğu kutladıkları aktarıldı. Kutlamaların hala devam ettiğine ve hafta sonu stadyumda bir etkinlik yapılacağına dikkat çekilen haberde kutlamaların sadece Türkiye’de değil Londra, Münih ve Berlin gibi yerlerde de yapılacağı aktarıldı. Bununla birlikte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda haberlerde yer aldı.

Yorumlar (0)