Millî motosikletçiler pistte!

Tayland, İspanya ve Bulgaristan’da yapılacak olan yarışlarda 10 milli motosikletçi, Türkiye adına yarışacak.

SPOR 03.10.2019, 10:01
Millî motosikletçiler pistte!

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamada Moto3 Dünya Şampiyonası'nda Deniz Öncü, Superbike Şampiyonası ESBK’da Asrın Rodi Pak, BMU Avrupa Pist ve Süpermoto Şampiyonaları'nda da 8 Türk sporcu millî takım adına yarışacak.

Deniz Öncü Tayland'da yarışacak

Deniz Öncü, Moto3 Dünya Şampiyonası’da Tayland'da yarışacak.

Yarın başlayacak olan şampiyona, 4 bin 600 metrelik Uluslararası Chang Pisti'nde düzenlenecek.

KTM Ajo takımıyla mücadele edecek olan Deniz Öncü, yarın serbest antrenman yapacak. Millî sporcu, 5 Ekim Cumartesi günü sıralama tur yarışlarının sonrasında, 6 Ekim Pazar günü saat 7.00'de 22 turdan oluşan yarışta pistte yerini alacak.

Asrın Rodi Pak ilk defa yeni takımıyla pistte

Superbike Şampiyonası ESBK’da Türkiye adına İspanya'da yarışacak olan Asrın Rodi Pak, yeni takımı Tack Kawasaki ile sezonun 7. yarışında pistte yerini alacak.

Asrın Rodi Pak'ın partneri Fransız Jeremy Guarnoni olacak.

5 Ekim Cumartesi günü sıralama turunun ardından millî sporcu 6 Ekim Pazar günü 15.00'te birincilik için mücadele edecek.

8 Türk sporcu yarışacak

BMU Avrupa Pist ve Süpermoto Şampiyonaları 5-6 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlenecek yarışlarda Türkiye'yi 8 sporcu temsil edecek.

65cc’de Selen Tınaz ve 85cc’de Baran Bulut Kocaman pistte yerini alacak.

Yarışın son ayağında ise SPP300 sınıfında Ares Stefan Bengiç, Ömer Utku Karpuz, F1000 sınıfında Abdullah Köken, Harun Akgün, SSP sınıfında Furkan Eryılmaz ve SBK sınıfında da Yunus Erçelik gaza basacak.

Yorumlar (0)