Dow iki gün içerisinde 800 puandan daha fazla düştü!

Dow Jones endeksi iki gün üst üste toplamda 800'den fazla puan kaybetti.

EKONOMİ 03.10.2019, 10:02
Dow iki gün içerisinde 800 puandan daha fazla düştü!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) borsalarda Dow Jones endeksi 838 puan değer kaybetti. Endeksteki düşüş, Eylül ayına ilişkin imalat sanayi ve istihdamdaki raporların gösterdiği düşüşten kaynaklanıyor.

Dow'daki düşüş, ABD imalatının düşmesinin açıklanmasıyla başladı. Geçtiğimiz ay ABD imalatındaki yavaşlamadan kısa bir süre sonra, Çarşamba günkü özel maaş bordrosunda yer alan raporda, işgücü piyasası sıkılaştırılmaya devam ettikçe işe alım hızının azaldığı ortaya çıktı.  Amerikan insan kaynakları yönetimi yazılımı ve hizmetleri sağlayıcı şirketi Automatic Data Processing (ADP) ve danışmanlık şirketi Moody's Analytics, şirketlerin Eylül ayında 135 bin işçi alımı yapılarak önceki aya göre işe alım oranının azaldığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Demokratlar tarafından görevden alınma yönünde bir baskıyla karşı karşıya kalması da endeksteki düşüşü daha da derinleştirdi. Bazı yatırımcılar Trump'ın gitmesi durumunda, net varlıklarda Clinton-vari bir yükseliş olabileceğini söylese de, görevden alınma olasılığı ABD hisse senetleri için olumsuz olacağını düşünüyor.

Yorumlar (0)