Michel Platini gözaltına alındı

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

SPOR 18.06.2019, 14:33
Michel Platini gözaltına alındı

Adli yetkililerden alınan bilgilere göre 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi sürecinde yapılan yolsuzluklarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski UEFA Başkanı Michel Platini, Fransa'nın başkenti Paris'in yakınlarında gözaltına alındı.

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verildiği oylamalarla ilgili Michel Platini, hakkında İngiliz basınında çıkan yolsuzluk iddialarını 2014'te kabul etmemişti. Michel Platini, Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, ortaya atılan iddiaları, "Mesnedi olmayan ve toplumdaki imajımı sarsmaya yönelik çıkarılan söylentiler asla gerçeği yansıtmamaktadır." diyerek yalanlamıştı.

Adının yolsuzluk iddialarına karıştırılmış olmasına şaşırmadığını belirten Michel Platini, dünya futbolunun geleceği için önemli bir zaman dilimi içerisinde olduklarını ve bundan sonra çıkacak hiçbir şeyin kendisi için sürpriz olmayacağını beyan etmişti.

Oylamalar sırasında 2022 Katar Dünya Kupası Komitesi'nden Muhammed Bin Hammam ile görüşmesini doğrulayan Michel Platini, daha önce FIFA İcra Kurulu'nda görev almış bir yetkiliyle görüşmesinin devlet meselesi haline getirilmesine şaşırdığını dile getirmişti.

Yorumlar (0)