Merih Demiral, Suudi Arabistan yolcusu: Milli futbolcunun yeni takımı belli oldu

İtalya Serie A ekibi Atalanta'dan ayrılmak üzere olan Merih Demiral'ın transfer olacağı yeni adresi belli oldu. Transfer sürecinde Premier Lig ekipleriyle adı anılan milli oyuncu, futbol hayatına sürpriz bir takımda devam edecek.

SPOR 15.08.2023, 11:07 15.08.2023, 11:13
Merih Demiral, Suudi Arabistan yolcusu: Milli futbolcunun yeni takımı belli oldu

İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta'da forma giyen Merih Demiral'ın takımdan ayrılması beklenirken, milli futbolcunun yeni adresi belli oldu.

Yaz transfer döneminde adı İtalya Serie A'dan Inter ile anılan Demiral için özellikle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest'ın da devreye girdiği konuşuluyordu. Nottingham Forest'ın dışında milli yıldızla West Ham United'ın da ilgilendiği belirtilmişti.

Fenerbahçe'nin de Demiral'ı yakından takip ettiği kulislerde konuşuluyordu. Sarı-Lacivertliler'in özlllikle bonservisi oldukça yüksek olan milli futbolcu için transfer döneminin sonunda Atalanta'da kalması halinde her an bir hamle yapabileceği ifade ediliyordu.

Merih Demiral hangi takıma transfer oldu?

Konuşulan birçok kulis bilgisine rağmen Demiral, sürpriz bir takımla anlaşma yaptı. Merih Demiral’ın tercihi bu yaz çok sayıda süperstarın gittiği Suudi Arabistan’dan yana oldu. Merih Demiral, bu sezon Al Ahli forması giyecek.

İmzalar atıldı

Al Ahli, hem milli oyuncuyla hem de Atalanta ile anlaşma sağladı. Al Ahli, söz konusu transfer karşılığında Atalanta’ya toplam 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecekken, Merih Demiral da yüksek miktarda bir yıllık ücret kazanacak. Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon kiralık forma giyen Ezgjan Alioski'yi ise kadrosunda bulunduran Al Ahli; bu yaz transfer döneminde Roger Ibanez, Edouard Mendy, Allan Saint-Maximin, Franck Kessie, Roberto Firmino ve Riyad Mahrez gibi süperstarları kadrosuna almıştı.

Demiral, en çok kazanan futbolcu oldu!

Merih Demiral, Al Ahli ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayacak. Milli futbolcunun kazanacağı yıllık ücret ise adeta dudak uçuklatacak cinsten... Demiral, yeni takımından yıllık 11 milyon Euro ücret alacak.

Yorumlar (0)