Mehmet Demirkol'dan Terim eleştirisi: Böyle belgesel olmaz!

Netflix'te yayınlanan Fatih Terim belgeseli hakkında sert eleştiriler yapan spor yorumcusu Mehmet Demirkol, "Böyle belgesel olmaz. Güzellemeden başka bir şey değil. Olumsuz şeyleri neden koymadınız?" diyerek tepkisini gösterdi. İşte Demirkol'un Fatih Terim belgeseli hakkındaki açıklamaları...

SPOR 20.09.2022, 11:12 20.09.2022, 17:34 Hakan Öksüz
Mehmet Demirkol'dan Terim eleştirisi: Böyle belgesel olmaz!

Galatasaray'ın ve A Milli Futbol Takımının efsanevi teknik direktörü Fatih Terim'in hayatını ve profesyonel kariyerini anlatan belgesel, Netflix'te yayınlandı. Belgeseli seven kadar eleştirenler de vardı. Galatasaray taraftarları, kendi başarılarının anlatıldığı belgesel hakkında olumlu yorumlar yazdı. Diğer takımların çoğu taraftarı ise olumsuz yorumlarda bulundu.

"Fatih Terim'in sevenlerine yazdığı mektup gibi"

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, belgeseli beğenmeyen isimler arasında yer aldı. Netflix'te yayınlanan belgesel hakkında "zaman kaybı" ifadesini kullanan Demirkol, "Eğer işim bunu izlemeyi gerektirmese kapatırdım. Böyle belgesel olmaz. Belgesel değil de sanki Fatih Terim tarafından sevenlerine yazılmış bir mektup gibi. Kariyerindeki başarıları anlatmış ve sevenlerine seslenmiş." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu belgesel değil, güzelleme"

Belgeselin uzunluğunun 4 saat olmasını gereksiz bulan Mehmet Demirkol, "15 dakikada anlatılacak şeyleri 4 saate yaymışlar. Buna belgesel diyemeyiz. Bu yapım, Fatih Terim güzellemesinden başka bir şey değil. Divan edebiyatında kendine yapılan güzellemelere 'fahriye' adı veriliyor. Hoca, kendisi için güzelleme yapmış. Bunun çekilmesinin bir sakıncası yok. Bununla birlikte bu yapıma belgesel diyemeyiz." ifadelerini kullandı.

"Bir Neymar belgeseline bakın, bir de buna!"

Fatih Terim'in kariyerindeki can sıkıcı ve hatırlanması istenmeyen ayrıntılara belgeselde yer verilmediğini söyleyen spor yorumcusu Demirkol, "2013'te Başkan Ünal Aysal ile anlaşmazlık yaşayarak Galatasaray'dan ayrılıyor ve milli takıma gidiyor. Bunu koymazsan şiir olur işte, belgesel olmaz. Bir de Neymar belgeseline bakın. Adamın babasıyla yaptığı kavgayı bile koymuşlar." dedi.

"Hoca eleştirilere kapıyı kapattı, başarısızlık gelmeye başladı"

Fatih Terim'in hayatının gerçekten de enteresan hikâyeler barındırdığını ve bu anlara yer verilmediğini kaydeden Mehmet Demirkol, "Hocanın parmağı kopmuştu ve yaklaşık 2 hafta hastanede yatmıştı. Bu hikâye çok ilginçtir. Hocanın hayata olan bağlılığını ve inandığını gösterir. Öte yandan hafızası çok kuvvetlidir. Çok fazla uyumaz. Gece 3'e kadar maç videosu izler ve analiz yapar. Sabah 8'de ise idmandadır. Bunlara yer verilmemiş. Hoca ne zaman ki kendisini eleştirilere kapattı, o zaman başarısızlık gelmeye başladı. Bu şekilde kapandığın zaman profesyonel hayat için iyi olmuyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)