Mario Balotelli'ye karşı çirkin ırkçı saldırı!

Serie A'da 11. hafta programında oynanan Hellas Verona-Brescia karşılaşmasında, ev sahibi takım taraftarlarının, ırkçı saldırılarına maruz kalan Brescialı Mario Balotelli topu tribünlere attı.

SPOR 04.11.2019, 09:18 04.11.2019, 10:26
Mario Balotelli'ye karşı çirkin ırkçı saldırı!

İtalya futbolunda son günlerde gittikçe artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

mario balotelli ile ilgili görsel sonucu

Hellas Verona'nın, Brescia'yı 2-1 yenilgiye uğrattığı karşılaşmanın 55. dakikasında, ev sahibi takım taraftarları, Brescia takımında oynamakta olan İtalyan siyahi futbolcu Mario Balotelli'ye yönelik ırkçı saldırılarda bulundu. "Buu buu" şeklindeki tezahüratlar karşısında oldukça sinirlenen Balotelli, topu degaj yaparak Hellas Verona taraftarlarının bulunduğu tarafa fırlattı.

Sonrasında sahayı terk etmek isteyen Balotelli, arkadaşları tarafından güçlükle ikna edildi.

mario balotelli ile ilgili görsel sonucu

Maçın hakemi Maurizio Mariani, karşılaşmaya ara vererek ırkçı davranışlara karşı anons yaptırdı. Karşılaşma 3 dakikalık aranın ardından kaldığı yerden devam etti.

"Irkçılığın her türlü haline karşıyız"

mario balotelli ile ilgili görsel sonucu

Yıldız oyuncunun menajeri Mino Raiola, sosyal medyada, "Irkçılığa hayır. Hepimiz Mario ile beraberiz. Irkçılığın her türlü haline karşıyız. Cahil ırkçılar." şeklinde paylaşım yaparak tepkisini gösterdi.

mario balotelli ile ilgili görsel sonucu

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, İtalya Futbol Federasyonu ve Lig Birliğinin bir an önce bu konu hakkında somut girişimlerin uygulamaya koyulması gerekiğini ifade etti. Spadafora, tribünlerdeki sessiz çoğunlukları da bu barbarlığa karşı seslerini yükseltmeye davet etti.

Yorumlar (0)