La Liga yönetiminden Lionel Messi'ye soruşturma

Barcelona’nın yıldız ismi Lionel Messi'nin, Kovid-10 tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle evinde düzenlediği yemeğe ilişkin soruşturma başlatıldı.

SPOR 05.05.2021, 16:23 06.05.2021, 11:36
La Liga yönetiminden Lionel Messi'ye soruşturma

İspanya'da LaLiga yönetimi, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin, kendi evinde bütün takıma öğle yemeği etkinliği gerçekleştirmesi ve salgın tedbirlerini önlemlerinin ihlal edilmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Messi hakkında soruşturma başlatıldı

İspanya Hükümeti, Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde; ev misafirlikleri ile birlikte 6 kişiden fazla toplanmayı geçtiğimiz dönemde yasaklamıştı. Bu yasağa rağmen Barcelona’nın yıldız ismi Lionel Messi’nin, 3 Mayıs günü, kendi evinde bütün Barcelona oyuncuları için bir yemek organizasyonu düzenlemesi tartışmalara konu olmuştu.

Barcelonalı oyuncuların, aileleriyle beraber katıldıkları öğle yemeğinin basına yansımasından sonra La Liga yönetimi, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Öte yandan Katalonya özerk hükümeti sözcüsü Meritxell Budo, konuya ilişkin araştırmaların yapılacağını açıklamıştı.

İddialara göre Barcelona yönetiminin, düzenlenen etkinlik hakkında 'özel bir organizasyon' yorumunu yaptığı ve Messi'nin evinde düzenlenen yemek organizasyonuna ilişkin herhangi bir sorumluluklarının olmadığını belirtti. 

Bu olay, İspanya’da Kovid-19 önlemlerinin, futbol dünyası tarafından ihlal edildiği ilk olay olmazken, pandemi sebebiyle genel kapanma sürecinin uygulandığı 2020'nin Mayıs ayında Sevilla takımından 4 futbolcu, eşleriyle birlikte düzenledikleri yemek organizasyonundan sonra özür dilemek zorunda kalmıştı. Tedbir amaçlı olarak futbolcular ise 15 gün boyunca antrenmanlardan uzaklaştırılmıştı.

Yorumlar (0)