Koronavirüs test çubuklarını yıkayıp yeniden kullanmışlar

Endonezya'da faaliyet gösteren bir ilaç şirketinin koronavirüs testinde kullanılan çubukları yıkayıp yeniden satışa çıkardığı ortaya çıktı.

DÜNYA 05.05.2021, 16:22
Koronavirüs test çubuklarını yıkayıp yeniden kullanmışlar

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre ise yıkanıp yeniden satışa sunulan test çubuklarının Medan şehrinde yer alan havaalanında 9 bin yolcunun test aşamasında kullanılmış olabileceğini duyurdu.

Bunu yapan devlete bağlı bir ilaç şirketi

Endonezya'daki skandala sebep olan ilaç şirketi Kimia Farma'nın devlete bağlı olduğunun ortaya çıkmasıyla ülke ikinci bir şoku daha yaşadı.

Polis, bahse konu olan uygulamanın Kualanamu Havaalanı’nda Aralık ayından beri sürdüğünü belirtti. Skandal uygulamayı ise yolcuların yanlış pozitif test şikâyetlerinin artmasıyla polisin harekete geçmesi ortaya çıkardı. Olayın nasıl kaynaklandığını belirlemek için sivil bir memur görevlendiren Hindistan polisi, görevli memurun test sonucunu aldığı sırada test merkezine ani bir baskın yaptı ve ikinci kez kullanılan test kitlerini ele geçirdi.

Firma çalışanı 5 kişi gözaltında

Geride bıraktığımız hafta yapılan baskından sonra Kimia Farma şirketinin 5 çalışanının gözaltına alındığı açıklandı.

Şüpheliler, test kitlerini yıkayıp ikinci kez satış için yeniden paketledikleri gerekçesiyle tüketici ve sağlık yasalarını ihlalle suçlanıyor. Test kiti dolandırıcılığı sayesinde elde edilen haksız kazancın 1,8 milyar rupi (124 bin 800 Dolar) olduğu kaydedildi. 

İlaç şirketi Kimia Farma’ının açıklamasındaysa olayda adı geçen kişilerin işten çıkarıldıkları ifade edildi.

Yorumlar (0)