Juventus'un 10 puanının silinmesi Süper Lig şampiyonuna yarayacak

Mali bilançosunda usulsüzlük yaptığı tespit edilen İtalyan devi Juventus'un 10 puanının silinmesi, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyon olacak takıma yaradı. İşte detaylar...

SPOR 23.05.2023, 11:24 23.05.2023, 11:35 Hakan Öksüz
Juventus'un 10 puanının silinmesi Süper Lig şampiyonuna yarayacak

Türk takımlarının Avrupa'da aldığı başarısız sonuçlar, Türkiye'nin ülkeler klasmanında yıllar içinde gerilemesine neden oldu. Uzun yılların ardından ilk defa geçen sezonun şampiyonu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için eleme oynadı. Lig şampiyonu Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a elendi ve gruplara yükselemedi.

Juventus'un 10 puanı silindi

İtalyan ekibi Juventus'un mali bilançosunda usulsüzlüklerin tespit edilmesi, ilginç bir şekilde Türkiye'ye yaradı. Seria A ekibi Juventus'a 10 puan silme cezası verildi. Juventus, ligin bitimine 2 hafta kala 69 puandan 59 puana indi. Şampiyonlar Ligi'nde finalde Manchester City ile karşılaşacak olan Inter'in, ligi ilk 4 içinde bitirmesi neredeyse kesinleşti.

Inter'in durumu, neden Türkiye şampiyonuna yarıyor?

Peki Inter'in ligi ilk 4 sıra içinde bitimesi, neden Türkiye'ye yaradı. Kurallara göre Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım, o sezon kendi liginde de Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde ederse, bu durum klasmanda alt sıralarda bulunan ülkelerin takımlarına yarıyor. 

Türkiye şampiyonu, bir tur eksik oynayacak

İngiltere'de şampiyon olan Manchester City, halihazırda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde etti. Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Inter ise İtalya Ligi'ni ilk 4 sıra içinde bitirmeye çok yakın. Sürpriz olmazsa Spor Toto Süper Lig şampiyonunun, Devler Ligi'nde bir tur eksik oynayacağı kaydedildi.

Premier Lig'de şampiyon olan Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde finalde

Yorumlar (0)