İpler koptu: MHK Başkanı Sabri Çelik istifasını sundu

Son dönemlerdeki hakem hataları nedeniyle hedef tahtasına oturtulan Merkez Hakem Kurulundan (MHK) istifa haberi geldi. MHK Başkanı Sabri Çelik ile yönetim kurulu, TFF'nin Riva'daki binasına giderek istifa dilekçesini sundu.

SPOR 28.01.2023, 15:53 Hakan Öksüz
İpler koptu: MHK Başkanı Sabri Çelik istifasını sundu

Türk futbolunda son zamanlarda hakemler tarafından yapılan bariz kural hataları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) eleştirilerin odağına yerleşti. Kulüp başkanları, MHK'nın kararlarını topa tuttu. Son dönemde artan gerilim, istifa getirdi. MHK Başkanı Sabri Çelik ile yönetim kurulu istifasını sundu. TFF'nin Riva'daki binasına giden Çelik, istifa dilekçesini verdi.

Sabri Çelik

Peş peşe hakem hataları yaşanmıştı

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Sivasspor-Galatasaray ile Gaziantep FK-Beşiktaş karşılaşmalarındaki hakem hatalarını kabul eden MHK, VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevine son verildiğini duyurmuştu. Atilla Karaoğlan ile Erkan Özdamar'ın bir süre dinlendirileceği vurgulanmıştı.

Özgüç Türkalp

MHK ile TFF arasındaki ipler ne zaman koptu?

MHK Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulunu istifaya götüren sürecin ayrıntıları netleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde MHK ve TFF arasındaki gerilim had safhaya ulaştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin müdahalesiyle derbide isteğiyle Halil Umut Meler'in görev yapması sağlandı. Büyükekşi'nin bu müdahalesi, Sabri Çelik'in istifa kararı almasına neden oldu.

10 yılda 6 kişi MHK başkanı oldu

Türk futbolundan son 10 yıl içinde 6 değişik ismin MHK Başkanı olarak görev yapması dikkat çekti. Yusuf Namoğlu, Kuddusi Müftüoğlu, Zekeriya Alp, Serdar Tatlı ile Ferhat Gündoğdu bu göreve getirilen isimlerden oldu. Sabri Çelik'in istifasının ardından TFF'nin açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar (0)