Biden ile sık sık gerginlik yaşıyorlardı: Elon Musk Beyaz Saray'da

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın üst düzey danışmanları John Podesta ve Mitch Landrieu ile Beyazsaray’da bir araya geldi.

DÜNYA 28.01.2023, 16:20 30.01.2023, 08:49 Hanife
Biden ile sık sık gerginlik yaşıyorlardı: Elon Musk Beyaz Saray'da

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, gerçekleştirilen günlük basın toplantısında, Musk'ın, Biden'ın temiz enerjiyle ilgilenen kıdemli danışmanı Podesta ve altyapı çalışmaları koordinatörü kıdemli danışmanı Landrieu ile bir araya geldiğini açıkladı.

Musk ile danışmanlarının, enflasyonu düşürme ve altyapı yasası kapsamında elektrikli araçların rolü ve yakıtlardan ziyade elektrik kullanımının artırılmasına yönelik konuları masaya yatırdığını belirten Jean-Pierre, görüşmenin Biden'ın altyapı çalışmaları ve ekonomiyi ne kadar ciddiye aldığının göstergesi olduğunu söyledi.

Bıden İle Musk Gerginliği

ABD Başkanı Joe Biden ile Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk gerek basın toplantılarında gerekse sosyal medyadan olsun sürekli olarak atışıyorlar.

Musk Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada başkan Biden’ şu ifadeler ile eleştirmişti:

"Biden'ın hatası, ülkeyi dönüştürmek için seçildiğini düşünmesi ama aslında herkesin daha az drama için onu seçmesi. 2024'te daha az bölücü bir aday daha iyi olacak ancak yine de Trump'ın Twitter'a geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum"

Biden ise Haziran ayında Musk'ın Tesla yöneticilerine bir e-mail göndererek ekonomi hakkında "Kötü hislerim var" açıklamasına yanıt vermiş ve "Kendisine Ay'a yolculuğunda başarılar diliyorum" demişti.

Temmuz ayında ise ABD Başkanı Biden, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kürtaj hakkı kararını iptal etmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, kendisi için promptera yazılan "cümlenin sonunu tekrar oku" şeklindeki notları da okumuştu. Biden'ın bu gafı ABD basınında gündem oturmuştu. Elon Musk, Biden'ın bu gafını da es geçmemiş ve "Prompter'ı kim kontrol ediyorsa gerçek Başkan odur" değerlendirmesi yapmıştı.

Yorumlar (0)