Tartışmalı hakem Özgüç Türkalp duyurdu: Bırakıyorum

Sivasspor-Galatasaray maçındaki hatalı karar sonrası eleştiri oklarına hedef olan VAR hakemi Özgüç Türkalp, kariyerini sonlandırma kararı aldı. İşte aktif hakemlik kariyerine son vereceğini duyuran Özgüç Türkalp'in açıklamaları...

SPOR 05.01.2023, 15:42 Hakan Öksüz
Tartışmalı hakem Özgüç Türkalp duyurdu: Bırakıyorum

Spor Toto Süper Lig'de 29 Aralık günü oynanan Sivasspor-Galatasaray maçında verilen hatalı karar, spor dünyasının gündemine oturdu. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynana maçın 49'uncu dakikasında Sivasspor'un attığı gol, maçın hakemi Erkan Özdamar tarafından ilk etapta gol olarak değerlendirildi. VAR hakemi Özgüç Türkalp'in uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem, Sivasspor'un golünü ofsayt gerekçesiyle geçersiz saydı.

TFF: "Özgüç Türkalp'e görev verilmeyecek"

Galatasaray'ın 2-1 kazandığı karşılaşmanın ardından Merkez Hakem Kurulu (MHK) tepkilerin odağına yerleşti. TFF'ye başvuran Sivasspor Kulübü, hatalı karardan dolayı maçın tekrar oynatılması talebini iletti. Türkiye Futbol Federasyonu, söz konusu kararın hatalı olduğunu bildirerek bundan sonra VAR hakemi Özgüç Türkalp'e görev verilmeyeceğini duyurdu.

Özgüç Türkalp, istifa kararını böyle duyurdu

Verdiği hatalı kararla eleştiri oklarına hedef olan VAR hakemi Özgüç Türkalp, TFF'nin açıklamasının ardından hakemlik kariyerini sonlandırma kararı aldığını açıkladı. Sivasspor-Galatasaray maçındaki pozisyondan "talihsizlik" olarak bahseden Türkalp, "TFF'yi, MHK'yı ve sahadaki arkadaşlarımı zor durumu düşürdüm. Bu durum, bir güven erozyonuna sebep oldu. Yapılan hatanın kaynağı şahsımdır." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)