İngiltere güle oynaya

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Senegal'i 3-0 yenen İngiltere, çeyrek finale adını yazdırdı. İngiltere, 10 Aralık'ta Fransa ile kozlarını paylaşacak.

SPOR 05.12.2022, 00:13
İngiltere güle oynaya

Chelsea kalesini de koruyan Edouard Mendy'nin arkasında bulunan bir grup Senegalli taraftarın yerel enstrümanlar ve geleneksel kıyafetleriyle verdiği müzik şöleni, 38'inci dakikada kesintiye uğradı. Soldan ceza sahasına giren Bellingham'ın çıkardığı meşin yuvarlağı Henderson tamamladı. Jakobs'un yetişemediği top, file bekçisi Mendy'nin yanından süzülerek filelerle buluştu: 1-0

Maçın hakemi Ivan Barton ilk devreyi bitirmeye hazırlanırken orta sahayı seri bir şekilde geçen Bellingham, sol taraftaki Phil Foden'ı gördü. Bu oyuncunun pasıyla ceza sahasına giren Kane, 45+3'üncü dakikada karşı karşıya pozisyonda golünü attı: 2-0

Temposunu düşürmeyen İngilizler, kanatlardaki rahatlığını 57'inci dakikada bir defa daha skora yansıttı. Sol tarafta hareketlenen Foden'ın ceza sahasına doğru gönderdiği meşin yuvarlağı Saka filelerle buluşturdu. Arsenal'ın genç yıldızı, organizasyonda üç gole ulaştı.

Senegal karşısında oyunu tamamen kontrol eden İngiltere, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

Afrika takımlarına yine yenilmediler

Turnuvada Afrika takımlarıyla karşılaştığı müsabakaların hiçbirinde yenilmeyen İngiltere, Senegal karşısında da galip geldi.

Afrika takımlarına karşı beş galibiyet, üç beraberlik alan İngilizler; Nijerya, Kamerun, Cezayir, Mısır, Fas ve Tunus'un ardından organizasyonda ilk defa karşılaştığı Senegal'e de mağlup olmadı. 

Yorumlar (0)