Henderson: Mason üst düzey oyuncu

Chealsea-Liverpool karşılaşma öncesi Jordan Henderson, Mason Mount'un Chelsea'da başarılı olabilecek bir zihniyete sahip olduğunu ifade etti.

SPOR 21.09.2019, 15:10 22.09.2019, 10:03
Henderson: Mason üst düzey oyuncu

Chelsea, yarın saat 18.30'da Liverpool'u kendi sahası Stamford Bridge'de ağırlayacak. Maç öncesi açıklamadarda bulunan Liverpool takım kaptanı Jordan Henderson, Chelsea'de Mason Mount'un üst düzeyde başarılı olabileceği bir zihniyete ve yeteneğe sahip olduğuna inanıyor.

Mount, salı günü oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Arsenal eski orta saha oyuncusu Francis Coquelin'in dikkatsiz davranması sonucu bir sakatlık yaşadı. Sakatlık sonrası yaşanan korkulara rağmen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu hızlı bir iyileşme yaşadı.

Gelecekte çok daha iyi olacaklar

"Frank, çok iyi yaptı" diyen Henderson "Bence oyun oynama biçimleri çok iyi. Genç yaşta oyuncuları var ama bu oyuncular üst düzey oyuncular ve kesinlikle gelecekte çok daha iyi olacaklar." ve "Şimdiden Mason gibi büyük potansiyeli olan bir oyuncuya sahipler, futbol oynamak için doğru bir zihniyete sahip olabildiğini görebiliyorum" dedi. 

Henderson, "Teknik olarak çok iyi bir oyuncu olmak için daha ilerisini istediğini görmek heyecanlı hissettiriyor. Bu sezona Tammy Abraham ile çok iyi başladılar." şeklinde açıklamada bulundu.

Jurgen  Klopp'un takımı geçen sene 97 puan toplayıp sadece bir yenilgiye uğrarken Manchester City ile yarışında yeterli olamadı. 

29 yıl önce yaşanılan şampiyonluk

Liverpool, bu sezon Premier Lig'de beş karşılaşmada City ile beş puanlık bir fark yarattı.

1990 yılında Liverpool İngiltere şampiyonu olduğunda Henderson henüz yeni doğmuştu. Takım kaptanının en büyük hayali tekrardan şampiyonluk heyecanını yaşayabilmek.

Henderson, "Elbette ligi birinci bitirmek ve elimizden gelidğince ödül kazanmak istiyoruz. Sahip olduğumuz oyuncular ve teknik direktör ile bunu yapmamamız için hiçbir neden yok. Ama sadece buna odaklanmanın bir anlamı yok. Odak noktası her zaman bir sonraki maç olmaya devam ediyor, son bir kaç aydır durum böyle ve bu bizi şimdiye kadar iyi durumda tuttu." dedi.

Klopp'un takımı Premier Lig'de bu sezonda 5 maçta 15 gol attı.
 

Yorumlar (0)