Hamit Altıntop'tan "VAR kayıtları" açıklaması...

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, VAR kayıtlarının açıklanmasına ilişkin, "Burada herhangi bir oyun yok, hiçbir şekilde birinin üstüne oynama veya ön plana çıkarma söz konusu olamaz." şeklinde konuştu.

SPOR 09.01.2023, 16:56 09.01.2023, 18:28
Hamit Altıntop'tan "VAR kayıtları" açıklaması...

Altıntop Antalya'da yapılan, "WinterLeaguge Convention Hosted By Antalyaspor organizasyonu dahilinde Erden Or moderatörlüğünde yapılan, "Futbolda anternör eğitimi ve gelişimi" konulu panele UEFA Geliştirme Başkanı Frank Ludolph ile katılım gösterdi.

Panel sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Altıntop, dün Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbide futbol adına güzel şeyler gördüklerini kaydetti.

"Uyguladıklarımız ve beklentilerimiz ister istemez birbiriyle uyuşmuyor"

Türk oyuncuların kendilerine olan öz güveni, yaş ortalaması ve futbol gelişimi anlamında iyi bir yolda olduğunun dün de bir ispatının görüldüğünü ifade eden Altıntop, "Bizler için maç oldukça güzel ve değerliydi. Hakemimizin de iyi olması bizler için önemliydi. Hepsi birbirine bağlı olan paydaşlardan söz ediyoruz. Fakat hayallerimize oldukça uzağız. Bunu da kabullenmemiz gerekiyor. Çünkü uyguladıklarımız ve beklediklerimiz şu anda mevcut durum, ister istemez birbiriyle uyuşmuyor." şeklinde konuştu.

Altıntop, Süper Lig'de teknik direktörlük gerçekleştiren antrenör sayısının artış göstermesine ilişkin soru üstüne, yeni nesilde yeniliklere açık ve dinamik, doğru mesai harcayan teknik direktörler olduğunun altını çizerek, uzun vadede Türk futboluna verimlilik sağlayacaklarına inandıklarını kaydetti.

"Süper Lig'de iyi olacak olan teknik direktörlerimiz görev alıyorlar. Çok da fazla renk kattıklarını düşünüyorum." diyen Altıntop, farklı oyun tarzlarıyla oyun dinamiklerinin bugün olmasa bile yarın güzel bir geri dönüşünün olacağının altını çizdi.

"Burada herhangi bir oyun yok ve hiçbir şekilde bir tarafın üstüne oynama yok veya ön plana çıkarma gibi bir durum söz konusu olamaz. Bizlerin olduğu yerde böyle bir şey olamaz." diyen Altıntop, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Mehmet Büyükekşi, bunun bir istisna olduğunu ifade etti. Bu bir istisnadır. İlk başta hakemlerimize sahip çıkmıyormuş gibi görünebilir. Aksine ilk gün itibarıyla ne kadar değerli olduklarını, nasıl önemli olduklarını, bu oyunun önemli paydaşlarından bir tanesi olduklarını, onlara sahip çıkmamızın gerekliliğinin altını her zaman çiziyoruz. Eğitime ilişkin daha iyi mesafe kat etmemiz lazım. Yalnızca bu hakemler ve federasyon üzerinde değil, burada da çok fazla paydaş var. Burada kulüpler ve medya ayağı bulunuyor. Sponsor ayağı var. O kadar fazla ayak var ki, tek bir paydaşa hikayeyi yüklemek oldukça ucuz diye düşünüyorum. Hiç kimse kusura bakmasın."

"Hezimete uğradık"

Bu yıl Türk takımlarının Avrupa'daki başarısı sorulan Altıntop şunları söyledi:

"Son yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde tam bir hezimet yaşadık. Kulüplerimiz maalesef ki iyi bir sonuç alamadı ve iyi bir görüntü veremedi. Şimdiyse Şampiyonlar Ligi'nin alt ligi olan Avrupa ve Konferans Ligi'nde oynuyoruz. Hava da birden değişiyor, anlatabiliyor muyum? Sonuçlar da güzel oluyor. Oyuncuların öz güvenlerine dokunup, gelişmelerini motive edebiliyoruz. Bu adım öncelikle olumsuz görünür ancak ne kadar olumlu olabileceğine işaret ediyor. Yine tabi ki Şampiyonlar Ligi, tabi ki UEFA ve FIFA'da ilk 10'a girmek ama doğru analizler, doğru tespitler ve hayal ettiğimiz istikrarlı şekilde isimlerin üstüne değil, sistemin üzerine gitme hayalini de güçlendirmek amacıyla oldukça kararlı olmamız gerekiyor."

Yorumlar (0)