Halter ve tekvandoda Avrupa’da genç sporculardan madalya yağmuru

Sporcularımız, Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda 4 gümüş ve 3 altın madalya; Avrupa Ümitler ve Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda da 1 bronz, 1 gümüş ve 1 altın madalya kazandı.

SPOR 26.08.2021, 11:27
Halter ve tekvandoda Avrupa’da genç sporculardan madalya yağmuru

Özellikle son yıllarda genç sporcularımız, takım branşlarında olduğu kadar bireysel branşlarda da elde ettikleri uluslararası başarılarıyla konuşuluyorlar. Önceki günlerde Avrupa’da düzenlenen tekvando ve halter müsabakalarında madalya kazanan sporcularımız da buna örnek.

Sami Baki Kıymet, 5 Avrupa rekoru kırdı

Polonya’nın Ciechanow kentinde devam etmekte olan Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda 15 Yaş Altı erkeklerde 96 kiloda yarışan Sami Baki Kıymet, koparmada 127 kilo ile altın ve silkmede 145 kilo ile altın olmak üzere toplamda 272 kiloluk derecesiyle silme, koparma ve toplamda 5 rekor kırarak Avrupa şampiyonu oldu.



Büşra Çan, Avrupa 2’ncisi

Sporcularımızda Büşra Çan, 15 Yaş Altı kızlar 81 kiloda 84 kilo ile gümüş, silkmede de 100 kilo ile gümüş olmak üzere toplamda 184 kiloluk derecesiyle Avrupa ikinciliğini elde ett.

Zerda Çağlar, 4’üncülük getirdi

17 Yaş Altı kategorisinde 64 kiloda yarışan Zerda Çağlar, koparmada 78 kiloyla gümüş madalya, silkmede de 95 kiloyla toplamda 173 kiloluk derece aldı ve Avrupa 4’üncüsü oldu.



“Altyapıdaki başarılar gururlandırıyor”


Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, elde edilen başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Madalyaya uzanan genç sporcularımızı, kulüplerimizi ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Halter olarak özellikle altyapıda önemli başarılar elde etmek bizleri gururlandırıyor.” şeklinde konuştu.

Avrupa’da 50 madalya topladık

Şampiyonada millilerimiz 9 bronz, 20 gümüş ve 21 altın madalya kazandı.



Görkem Polat, Avrupa Şampiyonu


Avrupa Ümitler ve Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gününde Türkiye, 1’er altın, bronz ve gümüş madalya kazanırken Görkem Polat, Avrupa şampiyonu oldu.

Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde ümitler kategorisinde 4, yıldızlar kategorisinde ise 8 sıklette müsabakalar yapıldı. Türkiye, günü 1’er bronz, gümüş ve altın madalya ile kapattı.



Ümitler kategorisinde erkekler 54 kiloda Görkem Polat altın madalyanın sahibi olurken kadınlar 73 kiloda Aysel Nur Sağlık bronz madalya kazandı. Yıldızlar kategorisinde kızlarda 59 kiloda Ceren Çetinel gümüş madalya elde etti.

Şampiyonanın üçüncü gününde ümitler kategorisinde 4, yıldızlar kategorisinde ise 6 sıklette müsabakalar yapılacak

Yorumlar (0)