Halı sahalar açılıyor; işte kurallar!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle kapalı olan halı sahalar yarın yeniden açılacak.

SPOR 11.08.2020, 15:24 11.08.2020, 15:33
Halı sahalar açılıyor; işte kurallar!

12 Ağustos Çarşamba (yarın) gününden itibaren halı saha spor tesislerinin açılacağı müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kadrolar hazır mı?" diye sordu ve halı sahaların yarın açılacağı müjdesini vererek, "İlk golü yiyen yelekleri giyer!" ifadesini kullandı. 

Diğer taraftan Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ildeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine halı sahaların açılması ile ilgili yazı gönderildi. Yazıda, yarından itibaren halı sahaların açılışının gerçekleştirilmesi tebliğ edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine gönderilen yazıda ayrıca Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından belirlenen branşa özgü kuralların dikkate alınarak halı saha spor tesislerinin gerekli önlemleri almış vaziyette 12 Ağustos Çarşamba günü (yarın) itibarıyla açılması istendi.

Halı saha spor tesislerindeki ihlaller ise illerdeki İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından denetlenecek.  

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenen kurallara göre, halı saha spor tesislerinde dikkat edilmesi şartı getirilen durumlar şu şekilde:

Yorumlar (0)