Gurur kaynağı “Filenin Sultanları”, İstanbul’da 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde mücadele ederek turnuvayı beşinci sırada tamamlayan ve ülkeye gururu yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul’a geldi. 

SPOR 06.08.2021, 09:07 08.08.2021, 12:14
Gurur kaynağı “Filenin Sultanları”, İstanbul’da 

Olimpiyat Oyunları tarihinde bir ilki yaşatarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde mücadele eden fakat Güney Kore maçında mağlup olarak turnuvayı 5’inci sırada tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın uçağı, sabah saatlerinde İstanbul’a indi. 

Erken saatlerde İstanbul Havalimanı’na gelen voleybolcuları, çok sayıda kişi alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. Kafileyi havalimanında karşılayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, basın mensuplarına, “Bu ülkenin gururu oldukları için tüm camia adına sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bu kızlarımızla ne kadar gurur duysak az. Türk voleybolu muhteşem işler yapıyor.” açıklamalarında bulundu. 



“Türkiye, takımımızın başarılarıyla gurur duymalı” 

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti: “Türkiye, takımımızın başarılarıyla gurur duymalı. Takımımız her maçta sonuna kadar savaştı. Zor durumlarda bile vazgeçmedi. Güney Kore bizim açımızdan farklı olmalıydı. Gerçekten harika oynadılar. Beklemediğimiz şeyler yaşandı. Bunun için gerçekten üzgünüz.” 



“Mutluyuz, gururluyuz ama içimiz buruk” 

Milli Takım kaptanı Eda Erdem Dündar: “Çok mutluyuz, gururluyuz ama içimiz buruk. Sürekli olarak, devam edebilseydik ne olacağını düşünüyoruz. Fakat turnuva beşincisi olmak da daha önce yaşanmamış bir başarı. Her geçen sene daha ileriye gidiyoruz. Önümüz açık. İnanıyorum ki bu ekip daha iyilerini başaracak. Olimpiyat iyi olabilirdi ama bizim için kötü de geçmedi. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.” 



“Kafamızda sürekli maçı oynadık” 

Güney Kore maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Dündar: “Kafamızda bu maçı sürekli oynadık. Karşılaşma sonunda ben çok kötü oldum. 21 senedir voleybol oynuyorum ama hiç bu kadar üzülmemiştim. Çünkü burada kaçan balık çok büyüktü.” 

Kafileyi havalimanında karşılayan Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, tüm sporcu ve antrenörlere çiçek takdim etti. 

Yorumlar (0)