FETÖ’nün TSK yapılanmasında 46 gözaltı

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanması soruşturması dahilinde İstanbul merkezli 24 şehirde oldukları tespit edilen 82 şüpheliye gözaltı kararı verildi. Karar sonrası yapılan operasyonlarda 46 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 06.08.2021, 10:14 08.08.2021, 12:14
FETÖ’nün TSK yapılanmasında 46 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmüş olan soruşturmada, FETÖ’nün örgütsel iletişim şekli olan ankesör, büfe gibi sabit olan hatlardan art arda aranan ve örgütsel mensubiyetlerine ilişkin itirafçı beyanı gibi başka deliller bulunan şüphelilere dair çalışmalar başlatıldı.

82 şüpheli için gözaltı kararı çıktı

Soruşturma dahilinde İstanbul merkezli olarak 24 şehirde oldukları tespit edilen 82 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kararın ardından harekete geçildi ve şüphelilerin yakalanması maksadıyla çalışma başlatıldı.

7 mahrem imam bulunuyor

Şüphelilerin içinde Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlıkları’nda görevlilerin yanında, örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek maksadıyla giriş sınavlarında kullanılmış olan kodlama bilgisine sahip kapatılan askeri okul öğrencisi olan 36 kişiyle FETÖ’nün mahrem imamı olduğu itirafçı beyanlarına göre tespit edilen 7 sivil yer alıyor.

46 şüpheli yakalandı

Gözaltı kararının ardından 25 ilde düzenlenen operasyonlarda 46 şüpheli yakalandı.

Yorumlar (0)