'Gittiğin takıma bak gerizekalı'

Manchester United'ın joker olarak satın aldığı Daniel James, olağan üstü hızı ve patlayıcı kuvveti ile dikkatleri üzerine çekerken eski kız arkadaşı ile iligli çarpıcı bir açıklamada bulundu.

SPOR 12.10.2019, 13:22 12.10.2019, 13:49
'Gittiğin takıma bak gerizekalı'

Daniel James, "Swensea takımındayken aşık olduğum kız bana geleceğimin olmadığını ve o yüzden beni istemediğini söyledi, Manchester United'a transfer olduğum gün beni aradı ve 'Öngörülerim doğru çıktı, gittiğin takıma bak gerizekalı" dedi.

James, Chelsea karşılaşmasında sadece 16 dakika forma giymesine rağmen, hızı ile dikkat çekti. Aynı şey, Manchester United'ın, Old Trafford'da Leicester'a karşı oynadığı karşılaşmada da oldu. Bu sezon 90 dakikada ortalama 16.5 sprint ile takım arkadaşı Marcus Rashford'un arkasında yerini aldı.

Hızı ve enerjisindeki başarı sürpriz olmasa da, çok az kişinin beklediği şey James'in oyunun her yönünde bu kadar etkili olacağını kanıtlaması idi.

Daha önceki kariyeri ve deneyimsizliği göz önüne alındığında, James'in başarısında taraftarlardan gelen desteğinde çok büyük etkisi oldu. Londra Stadyumu'nda taraftarlardan büyük alkış alan son Galleli oyuncu oldu. 

Sol kanatta rakibini sağ ayağından keserek oynaması onun için rakibini tehdit etmede büyük fırsat yaratıyor. James, yaz aylarında "Sol kanat benim her zaman favorimdi" dedi.

Solskjaer, "Sezon boyunca hem sağ hem sol kanatta onu göreceğinize eminim" diyor. Fakat James, sol kanatta daha fazla seçeneğe sahipken sağda o kadar etkili değil. 

James'in futbol kariyeri

Profesyonel futbol kariyerine 2014 yılında 72.000 euro karşılığında imza attığı Swansea takımında başladı. U18 takımında yer alarak başlayan James, 2016-2017 sezonunda 11 sayı ile lig birincisi olan U23 takımının ayrılmaz bir parçası oldu. Takımının ayrıca Premier Lig Uluslararası Kupa'nın yarı finallerinde ve EFL Kupası'nın çeyrek finalinde oynamasına katkı sağladı.

2019 haziran ayında Manchester United ile sözleşme imzalayan James, takımı için ilk golünü Chelsea karşısında attı. Crystal Palace ve Southampton karşılaşmalarında da bir gol ile şimdiden dikkatleri üzerine çekti.
 

Yorumlar (0)