Geri sayım başladı: Cenk Tosun ve Ertaç Özbir'den Hırvatistan yorumu

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki 6. maçında perşembe günü Hırvatistan deplasmanına çıkacak A Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde toplandı. Antrenman öncesi gazetecilere konuşan Cenk Tosun ile Ertaç Özbir, hem Hırvatistan maçına hem de yeni hocaya dair değerlendirmelerde bulundu.

SPOR 09.10.2023, 17:26 09.10.2023, 18:07 Hakan Öksüz
Geri sayım başladı: Cenk Tosun ve Ertaç Özbir'den Hırvatistan yorumu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 12 Ekim Perşembe günü kritik bir maça çıkacak. Oynadığı 5 maçta 10 puan toplayan milliler, 4 maçta 10 puana ulaşan grup birincisi Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, saat 21.45'te başlayacak maçtan puan ya da puanlar çıkarmanın hesabını yapıyor.

Yeni teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak antrenmandan önce gazetecilere demeç veren Cenk Tosun ile Ertaç Özbir, Hırvatistan maçının önemine değindi.

Cenk Tosun: "Bizim hedefimiz liderlik"

Golcü Cenk Tosun (32), Hırvatistan maçının grup liderliği için hayati öneme sahip olduğunu kaydetti. Bu maçla birlikte Montella döneminin başlayacağına işaret eden Cenk Tosun, "İlk 2 takım gruptan çıkacak ama bizim hedefimiz liderlik. Şu an herkes formda. Yeni hocamızla birlikte Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitme istiyoruz." dedi.

Burak Yılmaz hakkında konuştu

Futbolu bırakan ve Beşiktaş'ta yardımcı antrenör olan görev yapmaya başlayan eski takım arkadaşı Burak Yılmaz hakkında konuşan Cenk Tosun, "Burak abi, Türk futbolu için önemli işler yaptı. Biz de onun gibi goller atmak istiyoruz milli formayla." ifadelerini kullandı.

Montella yorumu

Teknik direktör Montella ile takımda iyi bir hava yakaladıklarını kaydeden milli futbolcu, "Hoca zaten uzun zamandır Türkiye'de. Bizden biri gibi oldu. Türk insanını tanıyor, buradaki futbolcuların dilinden anlıyor. Sorumluluğunun da farkında. Hepimiz çok heyecanlıyız." dedi.

Ertaç Özbir: "Montella tam bir sistem adamıdır"

Adana Demirspor'daki teknik direktörlüğü döneminde birlikte çalıştıkları Montella'nın sistemine alışkın olduğunu belirten kaleci Ertaç Özbir, "Beni yakından tanıdığı ve sistemine adapte olacağımı bildiği için milli takıma aldı. Kendisine teşekkür ederim, milli takım her zaman hedefimdi. Montella tam bir sistem adamıdır. Onun takımları geçiş hücumlarını iyi yapar." ifadelerini kullandı.

"Hırvatistan iyi ama..."

Hırvatistan'ın büyük turnuvalardaki başarısına değinen milli kaleci, "Türkiye de yabana atılacak takım değil. İyi oynarsak neler yapabileceğimizin farkındayız. Hocamız, takımın havasını değiştirdi. Avrupa'da yıllarca görev yapmış birisi. Çok cana yakın ve bilgili. Onun sayesinde takım ruhu gelişecektir." diye konuştu.

Yorumlar (0)