Genç kadın millîlerin hedefi Elit Tur'a yükselmek!

Antalya'da 2 Ekim tarihinde başlayacak olan Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları öncesi kente gelen 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı hazırlıklara başladı.

SPOR 30.09.2019, 18:02 30.09.2019, 18:25
Genç kadın millîlerin hedefi Elit Tur'a yükselmek!

Manavgat ilçesinde kampa giren millî takım, grup maçlarının oynanacağı Arslan Zeki Demirci Spor Tesisleri'ndeki ilk antrenmanını bugün tamamladı.

Antrenman sonrasından yapılan açıklamada Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında 3 yıl üst üste Elit Tur etabına yükselmeyi başardıklarını hatırlattı.

Aynı başarıyı tekrarlamayı hedefleyen Okyar, "Danimarka'nın ardından grupta ikinci sırada yer alıp Elit Tur'a yükselmeyi hedefliyoruz. Grubumuzda Danimarka ile birlikte Macaristan ve Kosova milli takımları da bulunuyor. Danimarka ve Macaristan bizden daha üst torba takımları. Biz üçüncü torbadan katılıyoruz. Danimarka maçını kazanabilirsek yolu yarılamış olacağız. Onun için ilk maça çok önem veriyoruz." dedi.

19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'ndan başarılı kadın futbolcular yetişiyor

Okyar, "Türkiye liginde ilk dörtte yer alan takımlar bütün bu oyuncularımızı ikişer üçer şekilde transfer etti. Takım kaptanımız Derya Ayhan İspanya'ya transfer oldu. Ece Türkoğlu ile Sabiha Uyaner ABD'de oynuyor. Kader Hançar ise İzlanda'da forma giyiyor.. Güzel bir takımımız var. Gelecek 10 yılda başarılı olacak oyuncularımız var. Bu anlamda da memnunuz. Gelecek adına umutluyuz." şeklinde bir açıklamada bulundu.

2 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da turnuvanın ilk karşılaşmasında Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde yapılacak olan karşılaşmaya Antalya halkını davet ederek milli takıma  destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Genç Milli Kadın Futbol Takımı, Türkiye'nin ev sahipliğindeki Avrupa Şampiyonası eleme turu grup maçlarında, 2 Ekim’de Macaristan, 5 Ekim'de Danimarka ve 8 Ekim'de ise Kosova ile karşı karşıya gelecek. 48 takımın yer aldığı grup maçlaında 4'erli gruplar halinde 12 gruba ayrılan takımlar gruplarında ilk 2 sırada yer alıp Elit Tur'a yükselmek için mücadele edecek.
 

Yorumlar (0)