Galatasaray'dan TFF ve MHK’ya tepki: “Hakem katliamı”

Süper Lig'de 10. hafta maçlarının sonuna gelinirken, Galatasaray Kulübü yapılan hakem hatalarına karşı tepkisini dile getirdi.

SPOR 18.10.2022, 09:29 18.10.2022, 17:31
Galatasaray'dan TFF ve MHK’ya tepki: “Hakem katliamı”

Süper Lig'de 10. Haftayı geride bırakırken sarı-kırmızılı kulüpten, VAR sistemine ve hakemlerin yönetimine karşı sert tepki geldi. Galatasaray’dan yayınlanan yazılı bildiride ise kulübün yaşananlarına tepkili olduğu ortaya serildi.

"Manzara utanç vesikası"

Galatasaray tarafından yapılan yazılı bildiride, "Galatasaray Spor Kulübünce, Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftasının ardından ortaya çıkan manzarayı iki kelime ile ifade edebiliriz. Utanç Vesikası!

Şu anda gelindiğimiz son noktada açık ve net bir şekilde görülüyor ki, futbolda görülen pozisyon tartışmalarını tamamen ortadan kaldırmak için devreye alınan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR), saha içerisinde adaletli bir idare oluşturmaktan ziyade farklı düşünceleri meşrulaştırmaya uğraşmak adına meydana çıkarılan bir manipülasyon sistemi olarak kullanılmaktadır. Galatasaray’ın bütün maçları sırasında kısa devre yapıyor gibi çalışmayan bir VAR sisteminin, adalet, hakkaniyet ve utanma duygusunun ortadan kalktığı art niyetli şahıslar tarafından, belirli kulüplerin işine gelir halde uygulamaya koyulduğu gerçeği bundan sonra şüpheli görülmeyecek bir konumda gün yüzüne çıkmıştır.” denildi.

“Bu oyunun ilk zamandan beri peşindeyiz”

Bütün hataların tek tek izlendiğini aktaran Galatasaray yönetimi, “Açık bir şekilde sinir uçlarımızla oynamak düşüncesiyle maçları yöneten hakemler üzerinden ve belirli kesimler tarafından idare edilen maçlar sebebiyle, tarafımızın öncelik şeklinde aldığı ligimizin marka hakkını yükseltme düşüncesini, sayenizde, anlamsız bir uğraş durumuna geldiğini üzgün bir şekilde görmekteyiz. Bilinmelidir ki sistematik şekilde kurgulamış olduğunuz oyunun ilk zamandan beri farkındayız. Bu düşünceyle beraber sezon başından bu yana bütün hatalarınızın hepsini not ediyoruz.” dedi.

“Herkes için adalet sağlanmalı”

Hataların ortaya çıktığında haklılıklarının da görüleceğini aktaran Galatasaray yönetimi, “Sizler tarafından bu doğruların manipülatif ifadelerle ve ortaya çıkardığınız adaletsiz gidişatın unsurları ile bertaraf etme uğraşınızı da kamuoyunu ne şekilde yanıltmaya çabanızı da devamlı olarak incelemeyi sürdüreceğimizi ve sergileyeceğiniz bütün davranışların peşinde olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Yapılan bu haksızlıkları konusunda yalnızca tarafımıza değil kayrılan bazı kulüpler haricinde herkese yapılmaktadır. Kararlı bir şekilde günden güne artmayı sürdürecek mücadelemiz ise yalnızca kendimiz adına değil bu sistem yüzünden zarar görmüş bütün kulüpler adına olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından acil beklentimiz, yapılan hakem katliamlarının tespit edilmesi ve bu faciaya neden olanların vakit geçmeden futboldan uzak tutulması ve adaletin hepimiz adına sağlamasıdır." ifadeleriyle açıklamasına son verdi.

Yorumlar (0)