Eurovision, sesini kaybetti! Bülend Özveren’den acı haber

37 sene boyunca Eurovision Şarkı Yarışması’nı Türkçe seslendiren usta sunucu Bülend Özveren, 79 yaşında yaşamını yitirdi. 

KÜLTÜR-SANAT 18.10.2022, 09:31 18.10.2022, 17:32
Eurovision, sesini kaybetti! Bülend Özveren’den acı haber

1975-2012 yılları arasında seslendirdiği Eurovision Şarkı Yarışması ile hafızalara kazınan usta sunucu Bülend Özveren, bir süredir sağlık sorunları ile boğuşuyordu. Son olarak geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma alınan Özveren’den bugün acı haber geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayımlayan Bülend Özveren’in eşi Sebla Özveren, “Çok üzgünüm, Bülend’i kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. 

Bülend Özveren kimdir?

Sultanahmet İlkokulu’ndan mezun olan Bülend Özveren, orta öğretimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Özveren, 1964 yılında TRT’nin açtığı ilk prodüktörlük sınavlarına girdi. Sınavdan başarıyla çıkan Özveren, İstanbul Radyosu’ndaki kursu da birincilikle tamamladı. 31 Temmuz 1965 tarihinden itibaren TRT’de resmen çalışmaya başlayan usta sunucu, 1972 yılında spor spikerliğini de üstlendi.

1975-2012 yılları arasında Eurovision Şarkı Yarışması’nı Türkçe seslendirerek hafızalara kazınan Özveren, 1982 yılında, TRT ekranlarında yayınlanan ‘Riziko’ isimli programın sunuculuğunu da yaptı. Aynı yıl TRT’deki görevinden ayrıldı ve önce Gelişim Yayınları’nda editör, ardından da Cen Ajans isimli reklam şirketinde müşteri temsilcisi olarak işe başladı. 1985 yılında kendi reklam şirketini kuran usta isim, 2 sene sonra ise ‘Pen Ajans’ reklam şirketinin genel müdürü oldu. 1986 yılında tekrar TRT’ye döndü ve 1998 yılına kadar dış yapımcı olarak yüzlerce yarışma programı hazırlayarak sundu. 

1999 yılında emekliliğini açıklayan Bülend Özveren, TÜRVAK’ta spiker-sunucu bölüm başkanı olarak görevlendirildi. Bursa ve İstanbul’daki çeşitli kurslarda eğitim verdi. İngilizce ve Fransızcaya hakim olan Özveren, 2013 yılının sonunda “Bir Milyon Kimin?” isimli yarışma programında da jüri üyeliği yapmıştı. 

Yorumlar (0)