Galatasaray'dan kritik galibiyet

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, evinde İstikbal Mobilya Kayserispor'u 3-1 mağlup etti.

SPOR 21.04.2019, 09:04 21.04.2019, 09:21
Galatasaray'dan kritik galibiyet

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, evinde İstikbal Mobilya Kayserispor'u ağırladı. Sarı kırmızılılar karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak zirve mücadelesini sürdürdü.

Maçın 15. dakikasında hızlı gelişen İstikbal Mobilya Kayserispor atağında sağ kanatta topla buluşan Lopez'in ceza sahasına doğru derinlemesine gönderdiği pasa hareketlenen Chery, topu kontrol edip penaltı noktasındaki Kravets'e gönderdi. Bu oyunucunun yaptığı vuruşla İstikbal Mobilya Kayserispor 1-0 öne geçti.

Golün şokunu hemen üzerinden atan Galatasaray, 1 dakika sonra beraberlik golünü buldu. 16. dakikada Fernando'nun ceza sahası dışından gönderdiği sert şutu kaleci Lung yatarak önledi. Altıpasın gerisine düşen topa hareketlenen Diagne'nin vuruşu ile meşin yuvarlak filelerle buluştu ve skor 1-1 oldu.

Galatasaray 38. dakikada penaltı kazandı. Galatasaraylı Marcao'nun ceza sahası dışından gönderdiği şuta eliyle müdahale eden Lopez, penaltıya sebep oldu. Daha önce bir sarı kartı daha olan Lopez, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Topun başına geçen Diagne, düzgün bir vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken Galatasaray bir gol daha buldu. 45+4'ncü dakikada Mariano'nun ortasında altıpasın gerisinden düzgün bir kafa vuruşu çıkaran Nagatomo skoru 3-1'e getirdi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 59'a yükseltti ve lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 2'ye düşürdü.

Yorumlar (0)