Galatasaray'dan gurbetçi operasyonu!

Gurbetçi oyncu avına çıkan Galatasaray, listesini netleştirdi. Sarı-kırmızılı ekip, Schalke 04’ten Suat Serdar, Ahmed Kutucu, Düsseldorf’ta forma giyen Kaan Ayhan, Sassuolo’da oynayan sol bek Mert Müldür ve Willem II’de top koşturan orta saha Görkem Sağlam’ı yakından takip ediyor.

SPOR 28.01.2020, 10:07
Galatasaray'dan gurbetçi operasyonu!

Ligin en yaşlı takımları arasında yer alan Galatasaray, geçtiğimiz günlerde büyük bir değişimin sinyallerini vermişti. Bir süredir yaptığı basın toplantılarında futbolcuların geçmişine değil, geleceklerine yatırım yapacaklarına ifade eden Fatih Terim, gözünü Almanya ve Hollanda liglerine çevirmişti. Terim, bu ülkelerde forma giyen gurbetçi futbolcuların detaylı araştırılması konusunda scout ekibiyle beraber çalışmalara başlamıştı. Futbolcuların saha içi ve saha dışı davranışları izlendi. Gurbetçilerle ilgili hazırlanan ilk raporlar Fatih Terim’e iletildi. Bu detaylı çalışma sezon sonuna kadar sürecek.

Görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor

Listede 5 oyuncu ön plana çıkıyor. Almanya ekibi Schalke O4’te forma iyen orta saha oyuncusu Suat Serdar ve forvet Ahmed Kutucu, Fortuna Düsseldorf’un stoperi Kaan Ayhan, İtalyan temsilcisi Sassuolo’da oynayan sağ bek Mert Müldür ve Hollanda Willem II’de top koşturan orta saha Görkem Sağlam yer alıyor. Scout ekipleri bu futbolcularla görüşmelerine sezon sonuna kadar devam edecek. Fatih Terim’in talimatı doğrultusunda 5 isim arasında öncelik Schalke forması giyen Suat Serdar’a verildi. 22 yaşındaki futbolcu Schalke forması altında gösterdiği performansla piyasa değerini 20 milyon Euro'ya yükseltti.

Bir sonraki satıştan pay verilecek

Suat’ın Schalke olan sözleşmesi 2022 yılının Haziran ayında sona eriyor. Birçok Avrupa takımı genç yıldızı yakından takip ediyor. Galatasaray sezon sonu için transfer teklifini de belirledi. Bu transfer için 15 milyon Euro bütçe belirleyen sarı-kırmızılılar, Suat’ın sonraki satışından Schalke’ye yüzde 30 pay teklif edecek.

22 yaşındaki futbolcu, bu sezon 18 karşılaşmada bin 406 dakika sahada görev aldı. Başarılı orta saha bu süre içinde 7 gol, 1 asistlik performans ortaya koydu. 

Yorumlar (0)