Futbolda sözde şike davası: Aziz Yıldırım beraat etti!

"Futbolda Sözde Şike Davası" kapsamında bugün 23 sanığın beraatine yönelik karar alındığı öğrenildi. Beraat kararı verilen isimler arasında Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da var.

SPOR 06.11.2020, 12:45 06.11.2020, 12:48
Futbolda sözde şike davası: Aziz Yıldırım beraat etti!

"Futbolda Sözde Şike Davası" kapsamında İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar usul eksikliği sebebiyle Yargıtay tarafından bozulmuştu. Bunun üzerine söz konusu dava tekrar görülmeye başlanmıştı. 

16 Temmuz 2020'de mahkeme tarafından Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile beraber 6 şahsın dosyasının ayrılmasına yönelik karar alınmıştı. Mahkeme, 2016/62 numaralı dosyanın inceleme için talep edilmesine karar vermişti. Ayrıca, kumpas davasında bulunan kanıtların değerlendirilmesine ve bir sonraki duruşmanın 6 Kasım 2020'ye ertelenmesi kararlaştırılmıştı. 

31 sanık hakkındaki "Futbolda Sözde Şike Davası", bugün saat 10.00'da başladı. Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile beraber 6 şahsın bulunduğu davanın ise saat 11.00'da başladığı öğrenildi. 

Söz konusu duruşmaya şu isimler katıldı:

- Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,

- Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri Burak Kızılhan ve Fethi Pekin,

- Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım,

- Fenerbahçe'nin eski yöneticileri Şekip Mosturoğlu, Önder Fırat, Cenk Başak, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu.

- Avukat Naim Karakaya.

Mütalaa duyuruldu

Savcı, Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu ile Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığa ilişkin mütalaasını duyurdu. 

Şike ve teşvik primi suçlarına ilişkin delil yetersizliğinin bulunduğu ve 19 sanığın beraatinin istendiği bildirildi. Hakan Karaahmet'in ise 6 aydan bir seneye kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

"Futbolda Sözde Şike Davası" kapsamında Şekip Mosturoğlu ile Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında yer aldığı 19 sanığın, "şike ve teşvik primi" suçlarından beraat edilmelerine yönelik karar verildi. 

Hakan Karaahmet hakkında ise "konut dokunulmazlığının ihlâl edilmesini azmettirdiği" gerekçesiyle 6 bin lira adli para cezası uygulandığı bildirildi. 

Şekip Mosturoğlu, söz konusu kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile açıkladı.

Aziz Yıldırım beraat etti

Öte yandan, "Futbolda Sözde Şike Davası"nın Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı 5 sanık bakımından görülen kısmında mütalaa duyuruldu. 

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun "şike ve teşvik primi" suçlarından beraat edilmesi istendi. Bu isimlerin beraat edildiği öğrenilirken, Selim Kımıl'ın ise "tehdit" suçundan ceza alması talep edildi. 

Selim Kımıl'ın söz konusu suçtan 1 sene 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. 

Yorumlar (0)