Diyarbakır anneleri haklı çıktı! Bakın polis ajandada ne buldu...

Acılı annelerin nöbet tuttukları HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasından, PKK terör örgütü mensubu teröristlere ait önemli bilgilerin bulunduğu dokümanlar ele geçirildi. Belgeler arasında nöbet tutan bir annenin çocuğu ile ilgili de bilgiler çıktı.

GÜNDEM 06.11.2020, 12:43 12.11.2020, 14:05
Diyarbakır anneleri haklı çıktı! Bakın polis ajandada ne buldu...

Diyarbakır'da sürdürülen terör soruşturması çerçevesinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında 22 Ekim'de arama yapılmış, aramalara nöbetteki aileler de sloganlarla destek vermişti. O aramalarda terör örgütü PKK mensubu teröristlere ait bilgilerin yer aldığı bir ajanda gizli bir bölmede ele geçirildi. El konulan çok sayıda dokümanda da teröristlerle ilgili bilgilerin olduğu görüldü.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan terör soruşturmasında, Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden arama ve el koyma kararı çıkartıldıktan sonra Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ve Çevik Kuvvet ekipleri, 22 Ekim'de HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı ile Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarında arama yaptı. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında polis gizli bir bölme keşfetti. Gizli bölmede saklanan ajanda ile dokümanlarda teröristlere ait bilgilerin yer aldığı görüldü.

İncelenen dokümanlardan ve ajandadan, etkisizleştirilen teröristlerin cenaze işlemleri ile cezaevlerinde açlık grevinde yapan teröristlerin listesi çıktı.

Anneler haklı çıktı

431 gün önce HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önüne gelerek evlat nöbetine katılan ve çocuğunun HDP tarafından dağlara götürüldüğünü iddia eden bir ailenin PKK kamplarına zorla götürülen çocuğuna dair bilgi de bulundu.

22 Ekim'deki aramalar sırasında çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman, toplatma kararı olan çok sayıda gazete, dergi ve kitap, PKK terör örgütünün elebaşısının resminin olduğu posterler, resimler ve tişörtler ile YPG/PKK terör örgütünün sözde bayrak ve flamalarının yer aldığı çaputlar bulunmuş ve el konulmuştu.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ile Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarında yapılan aramalar sonrası, HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan ve Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı ile birlikte iki partili tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Yorumlar (0)