Fransa'da futbolculara "oruç molası" yasağı

Fransa'da Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için maçlara ara verilmesini yasaklayan Fransa Futbol Federasyonu, karara aykırı davrananların cezalandırılacağını bildirdi. Kararın gerekçesi de açıklandı.

SPOR 31.03.2023, 23:46 Hakan Öksüz
Fransa'da futbolculara "oruç molası" yasağı

Fransa Futbol Federasyonu, Müslüman futbolcular için maçlarda iftar arası verilmesi hakkında Federal Hakemler Komisyonuna (CFA) bir yazı gönderdi. Federasyon tüzüğünün 1. maddesine dikkat çekilen yazıda, "oyuncuların dini, siyasi ya da ideolojik fikirlerine göre" futbolun düzenlenemeyeceği kaydedildi. 

Kararın gerekçesi açıklandı

Söz konusu ilkenin hangi görüşe ve inanca sahip olursa olsun tüm taraflar için bağlayıcı olmasını gerektiği belirtildi. Bu nedenle maçlara ara verilmemesi gerektiği vurgulandı, hükümlere uymayanların ise cezalandırılacağı uyarısı yapıldı.

Karara tepki verildi, İngiltere örnek gösterildi

Federasyonun CFA'ya gönderdiği elektronik posta, sosyal medyada tepkilere neden oldu. İftar vaktinde maçlara ara verilmesinin yasaklanması kararı eleştirildi. İngiltere Premier Lig ve alt liglerde tersi yönünde bir karar aldığı hatırlatıldı. İngiltere Futbol Federasyonu, futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için maçların durdurulacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)