Formulaz tahta araba yarışları nefes kesti

Rize'ye bağlı Ardeşen ilçesinde '13'üncü Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Şenliği' düzenlendi.

SPOR 17.07.2022, 22:31
Formulaz tahta araba yarışları nefes kesti

İlçeye bağlı olan Tunca beldesinde Red Bull ile Formulaz Derneği'nce Formula 1 yarışlarına atıf yapılarak düzenlenen şenlik, erkekler ve kadınlar olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirildi.

1,6 kilometrelik parkur

Erkeklerde 54, kadınlarda ise 6 kişinin yarıştığı organizasyonda, ilk etapta tahta arabaların görevliler tarafından yarışa uygun olup olmadıklarına yönelik kontroller yapıldı. Yarışlar, 5'er yarışmadan oluşan gruplar halinde 1,6 kilometrelik parkurda düzenlendi.

Yarışların startı, kırbaç şekline sahip kalın ipin yere vurulduğu anda patlama sesi çıkarmasıyla da bilinen 'xaşattule' ile verildi.

Sürücülerin dönem dönem tehlikeli anlar yaşadığı organizasyonda, bazı tahta arabalar devrildi, bazılarının ise tekerleği kırıldı.

"Katılım bu sene çok daha fazla"

Formulaz Derneği'nden Başkan Murat Gül, basın mensuplarına, geleneksel bir hale gelen etkinliğe ilginin sürekli olarak arttığını ifade etti.

Bu kültürü Tunca'dan bütün ülkeye yaydıklarını belirten Gül, "Ülkemizin pek çok kentinden gelen konuklarımız var. Katılım bu sene çok daha fazla oldu. Önümüzdeki senelerde tahta araba şenliğini büyük kentlere ve yurt dışına çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Güvenliğe öncelik verildi

Yarışlarda kaza meydana gelmemesi amacıyla güvenlik tedbirleri de artırıldı.

Yarış pistinin tehlikeli noktalarına saman balyaları yerleştirildi. Kıl çorap ve lastik ayakkabı giyen yarışmacılar, muhtemel kazalara karşı dizlik, kolluk ve kask taktı. Arabalarda metal malzemelerin kullanılmasına müsaade edilmedi.

Yarışlar esnasında meydana gelebilecek muhtemel kazalardaki yaralanmalara anında müdahalede bulunacak sağlık ekipleri de parkur etrafında tedbir aldı.

Dereceye girmeyi başaran yarışmacılara ödüller verildi.











Yorumlar (0)