Formula 2’nin ilk Türk yarışçısı Cem Bölükbaşı oldu 

Milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Bölükbaşı, Formula 2’de yarışacak ilk Türk sporcu oldu. 

SPOR 12.01.2022, 15:13 13.01.2022, 09:04
Formula 2’nin ilk Türk yarışçısı Cem Bölükbaşı oldu 

Gerek yurt içindeki gerek yurt dışındaki yarışlarda adını ilk sıralara altın harflerle yazdıran Cem Bölükbaşı, bugün sponsorlarıyla bir basın toplantısı düzenledi. FIA Formula 2 Şampiyonası’nda bu sene yarışacağını açıklayan Bölükbaşı, bu organizasyonda yarışacak ilk Türk yarışçı olarak ismini tarihe yazdırdı. 

e-Spor dünyasından gerçek yarışlara 

e-Spor oyunlarında elde ettiği başarılarla ismini duyuran Cem Bölükbaşı, gerçek dünyaya adım atarak yarışlara katılmaya başlamıştı. İsmini e-Spordan gerçek spora transfer olan ilk sporcu olarak dünya çapında duyuran Bölükbaşı, Formula 2’de Charouz Racing System takımında yer alacak. 



6 yaşındayken babası tarafından keşfedildi 

Hız tutkusu küçük yaşlarda başlayan Cem Bölükbaşı’nın spor tutkusu henüz 6 yaşındayken babası tarafından keşfedildi. 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Bölükbaşı, ilk kez 6 yaşında babasıyla motokros pistine gitti.  

i-Racing'te 80 bin kişi içinden ilk 35’e giren Bölükbaşı, World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 e-Sports'ta 70 bin kişi içinden ilk 20’ye kalan sporcu, Fernando Alonso’nun takımına girdi. 2017 senesinde Abu Dabi’de dünya 5’incisi; 2018’de de dünya 2’ncisi oldu.  

İlk kez 4 Haziran 2019’da gerçek piste çıkan Bölükbaşı, klasmanında 3’üncü; yarışta 5’inci oldu. 1 Temmuz 2019 tarihinde ise uluslararası boyuttaki 2’nci gerçek yarışına katıldı. Sporcu, o tarihten bu yana hız tutkusundan ödün vermeden başarıdan başarıya koşuyor. 

Yorumlar (0)