Figo'dan Fenerbahçe ve Şampiyonlar Ligi yorumu

10 Haziran'da Manchester City ile Inter arasında İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali hakkında yorumda bulunan Portekizli futbol efsanesi Luis Figo, 2005'teki Liverpool-Milan finalini hatırlattı. Arkadaşı olan teknik direktör Jorge Jesus'un Türkiye'de başarılı bir sezon geçirdiğini kaydeden Figo, Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını değerlendirdi.

SPOR 25.05.2023, 11:38 25.05.2023, 17:36 Hakan Öksüz
Figo'dan Fenerbahçe ve Şampiyonlar Ligi yorumu

UEFA'nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun finali, 10 Haziran'da İstanbul'da oynanacak. Kupayı ilk kez müzesine götürmek isteyen İngiliz devi Manchester City ile turnuvanın köklü takımlarından İtalyan ekibi Inter, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki final maçında kozlarını paylaşacak.

"2005'eki Liverpool-Milan finali unutulmaz"

Barcelona, Real Madrid ve Inter gibi takımlarda top koşturan Portekizli eski milli futbolcu Luis Figo, İstanbul'da oynanacak final maçı hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul'un tutkulu bir futbol kenti olduğunu hatırlatan Figo, "2005'te Liverpool ile Milan arasında oynanan final unutulmazdı. Şimdi yıllar sonra yine İstanbul'dayız. O finalde yaşanan heyecanın tekrarlanıp tekrarlanmayacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Inter'i destekliyorum"

Şampiyonlar Ligi'nde bir zamanlar Inter formasıyla sahaya çıktığını anımsatan Figo, "Inter'i destekleyeceğim. Manchester City'de de çok sayıda arkadaşım var ve favori olduklarını düşünüyorlar. Bence rekabet üst düzey olacak." dedi.

"Fenerbahçe'nin şampiyonluğu biraz zora girdi"

Portekizli Luis Figo, vatandaşı teknik direktör Jorge Jesus'un Türkiye'de başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jesus ile arkadaş olduklarını kaydeden Figo, "Fenerbahçe'nin şampiyonluğu biraz zora girdi. Arada 5 puanlık bir fark var." yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)