Meteoroloji nisan ayı verilerini yayınlandı: Harita yeşile döndü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, nisan ayı kuraklık verisini paylaştı. Buna göre, nisan döneminde yağışların geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 254 ve son 30 senenin verilerine göre de yüzde 51 artış gösterdiği belirlendi.

YAŞAM 25.05.2023, 11:50
Meteoroloji nisan ayı verilerini yayınlandı: Harita yeşile döndü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuraklık ile ilgili verileri paylaştı. Buna göre, nisan döneminde geçtiğimiz seneye kıyasla yağışlar yüzde 254, son 30 senelik normaline göre de yüzde 51 yükseliş sağladı.

Karadeniz 63 yılın rekorunu kırdı

Yurt genelinde en fazla artış, yüzde 82 ile Karadeniz ve Marmara’da meydana geldi. Son 63 senenin rekorunu Karadeniz elde etti. Kahverengi ve siyah renklerinin ağırlıklı olduğu kuraklık haritası yerini mavi ve yeşil tonlarına bıraktı.

Yurt geneli nisan dönemi yağışları, 1991-2020 seneleri arasında ve geçtiğimiz sene nisan dönemi yağışlarının üstünde meydana geldi. 2023 senesi Nisan dönemi yağışı metrekareye 86,8 kilogram olarak belirlendi.

En fazla hangi il yağış aldı?

Kentler bazında bakıldığında en çok yağış 165,7 kilogram ile Bingöl'de meydana geldi. Bingöl’den sonra sırasıyla Kırklareli son 63, Edirne son 41 senenin en fazla nisan dönemi yağışını aldı. Kahramanmaraş, Adana, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Osmaniye, Batı Karadeniz, Trakya, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun ve Balıkesir tarafları ile Antalya ve Mersin'in doğu bölgeleri ve İzmir'in batısında yüzde 100'den çok artış gerçekleşti. En çok yağış gören kent ise 25,8 kilogram ile Kilis oldu. Yağışlarda Gaziantep, Kilis ve Hatay taraflarında normal zamana kıyasla yüzde 60 düşüş meydana geldi.

Yorumlar (0)