Fenerbahçeli oyunculara saldıran maskeli taraftar, yurt dışından gelmiş!

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra saha içinde yaşanan olaylar, "utanç gecesi" olarak Türk futbol tarihine geçti. Sahaya atlayan ilk saldırgan olan maskeli taraftarın, yurt dışından geldiği öğrenildi.

SPOR 19.03.2024, 16:08 Hakan Öksüz
Fenerbahçeli oyunculara saldıran maskeli taraftar, yurt dışından gelmiş!

Trendyol Süper Lig'de pazar günü oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından utanç verici anlar yaşandı. Maçı 3-2 kazanan Fenerbahçeli futbolcuların saha ortasında sevindiği esnada sahaya giren bir taraftarın saldırısı, ortalığı karıştırdı. Fenerbahçeli futbolcuların kendilerini savunması üzerine pek çok başka Trabzonspor taraftarı daha sahaya girdi. 

Dünya spor kamuoyu şokta

Sahaya inen ilk taraftarın ile Fenerbahçeli oyuncuların karşı karşıya geldiği an, dünya spor kamuoyunda yankı uyandırdı. Fenerbahçeli oyunculara doğru koşan maskeli taraftardan düşen bıçak, facianın kıyısından dönüldüğünü ortaya çıkardı. 

12 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görüntülerin incelendiğini ve 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Maskeli taraftar H.Ç'nin yanı sıra korner direğiyle futbolculara doğru koşan E.T, kaleci Livakovic'e saldıran O.B ve sosyal medyadan çağrı yaparak taraftarları havalimanına çağıran 5 kişi de gözaltına alınanlar arasındaydı.

Arkadaşları ile beraber Almanya'dan gelmiş

Sahaya giren ilk saldırgan olan H.Ç'nin, maçı izlemek için arkadaşları ile beraber Almanya'dan geldiği tespit edildi.

Maskeli saldırgan, karşılaşmadan dakikalar önce arkadaşlarıyla yumruk pozu vererek fotoğraf çektirdiği kaydedildi.

Yorumlar (0)