FIFA Başkanı Infantino, olaylı maçı kınadı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino, “Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez” dedi.

SPOR 18.03.2024, 12:00 19.03.2024, 11:23 Şeyda Gül
FIFA Başkanı Infantino, olaylı maçı kınadı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, dün akşam gerçekleşen Trabzonspor - Fenerbahçe maçında taraftarların sahaya girmesiyle çıkan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan FIFA Başkanı Infantino'dan kınama geldi.

Olayların failleri eylemlerinden sorumlu tutulmalı

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten FIFA Başkanı Infantino, bunların saha içinde ya da dışında, sporda ya da toplumda yeri  olmadığını söyledi. “Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır” diyen FIFA Başkanı Infantino, ilgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya davet etti. FIFA Başkanı Infantino, “Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)