Maç bitti, taraftar sahaya indi! Peş peşe açıklamalar geldi

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı dev karşılaşmanın ardından saha karıştı. Fenerbahçeli futbolcular galibiyeti kutlarken, taraftarlar sahaya indi.

SPOR 18.03.2024, 00:03 18.03.2024, 02:04 Buse Önder
Maç bitti, taraftar sahaya indi! Peş peşe açıklamalar geldi

Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup ederek Süper Lig'deki deplasman galibiyet serisini 9 maça çıkardı. Fred ve Batshuayi'nin attığı gollerle galibiyete ulaşan sarı-lacivertliler, maç sonrasında orta sahada zafer sevinci yaşarken, ev sahibi takımın taraftarları sahaya girerek olay çıkardı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2'lik skorla mağlup etti. Maçın ardından sarı-lacivertli futbolcular, sahanın ortasında zaferlerini kutlarken, ev sahibi taraftarlar sahaya girerek gerginlik yarattı.

Ortalık bir anda karıştı

Fenerbahçeli futbolcular orta sahada galibiyeti kutlarken, diğer tribünlerden de taraftarlar sahaya indi. Fenerbahçeli oyunculara bazı taraftarların fiziksel müdahalede bulunduğu gözlendi ve bu sırada bazı futbolcular da taraftarlara karşılık verdi.

Aynı anda, bir Trabzonspor taraftarı güvenlik güçlerini atlattı ve sahaya girdi. Maskeli taraftar, Bright Osayi Samuel ile çatışmaya girdi ve arbede bir süre devam etti.

Olayların başladığı an

Maç sonrası yaşanan olaylarla ilgili konuşan Trabzonsporlu futbolcu Enis Bardhi, "Futbolcular olarak işimiz futbol ve bu tür provokasyonları yapmamalıyız. Bugün gördüğümüz manzara, benim için ilk defa oldu. Maçın sonunda o kutlamayı yaparsanız, bu tür sıkıntılar yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya’dan açıklama geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrasında sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik tespiti çalışmaları ve maç sonrası meydana gelen olaylarla ilgili soruşturma hemen başlatılmıştır. Spor, öncelikle centilmenlik demektir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması kesinlikle kabul edilemez. İlerleyen süreçte kamuoyu bilgilendirilecektir" şeklinde konuştu.

Avcı: ‘Sahada kalacağım’

 Trabzonspor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maç sonrası yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Avcı, "Maçın ardından yaşananlar üzücü. Bunları konuşmak istemiyorum çünkü konuşarak düzelmez. Sahada kalmaya devam edeceğiz. Maçın sonunda yaşananlar üzücü. Bu durumun sonucunu merak ediyorum. MHK ve PFDK'nın kararı ne olacak, bilmiyorum. Sahada kalacağım. Oyuncularımız geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik" dedi.

‘Oğlumun kafasında şişlikler var, çocuğa vurdular’

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Benim kafamda şişme var. Ben alışığım. Sokakta yetişmiş biriyim. Ben Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Hayatım boyunca böyle biri olmadım. Omzumda kafamda şişlikler var ama ben yere yatmadım, öyle biri değilim. İçeride antrenörlerimin ağzı patladı, dudağı patladı, bazı antrenörlerde şişlikler var. Oğlumun kafası şişmiş. Çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak bu işler" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Bak, "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının sonrasında yaşananlar, sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna uymamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

TFF’den açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı. Federasyonun açıklamasında, "Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerine yer verildi.

3 saatlik bekleyiş sona erdi

Bitiş düdüğünün çalmasının ardından, Fenerbahçe kafilesi maçın sona ermesinin ardından Papara Park'ta uzun süre bekledi. Sarı-lacivertli futbolcular, stadyumdan ayrılmak için saat 01.30'u bekledikten sonra ayrıldı.

Livakoviç'e saldırı anı!

Yorumlar (0)