Gökhan Zan’a suç duyurusu! Adaylıktan çekildi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Gökhan Zan, tehdit ve şantaj iddialarıyla ilgili olarak adliyede suç duyurusunda bulundu. Türkiye İşçi Partisi (TİP), Zan'ın adaylıktan çekildiğini duyurdu.

SİYASET 18.03.2024, 02:10 19.03.2024, 09:23 Buse Önder
Gökhan Zan’a suç duyurusu! Adaylıktan çekildi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, bir haftadır adaylıktan çekilmesi için tehdit ve şantaja maruz kaldığını belirtti.

İskenderun Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulunan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lütfü Savaş adına yanına gelen kişilerce adaylıktan çekilmesi yönünde tehdit edildiğini iddia etti. Ayrıca, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını da öne sürdü.

Yasal işlem başlatıldı

Avukat Deniz Kızıl, müvekkili Gökhan Zan'ın kişisel verilerinin hukuka aykırı olarak ele geçirilerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını ifade ederek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Kızıl, delilleri savcılığa sunduklarını ve ilgili yasal işlemi başlattıklarını dile getirdi.

Parti’den açıklama geldi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekme kararı aldı. TİP'in yaptığı açıklamada, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş'ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığı ifade edildi.

Ayrıca, TİP tarafından yapılan açıklamada, Gökhan Zan'ın partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddiaların ulaştığı belirtilerek, Zan'ın adaylığının geri çekildiği kamuoyuna duyuruldu.

Gökhan Zan suçlamaları reddetti

Gökhan Zan ise suçlamaları reddederek, yaşananların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını ifade etti. Ancak, TİP tarafından yapılan açıklamada, her ne kadar hukuki süreç başlatılsa da, en ufak bir şaibenin varlığına izin verilmeyeceği ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getiren düzen siyasetine mesafelerinin olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)