Fenerbahçe ve Göztepeli kadın taraftarlardan 'Sevgi Deplasmanı'!

Süper Lig'in 13. hafta maçında Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasından önce iki takımın kadın taraftarları, "Sevgi Deplasmanı" projesi kapsamında, otizmin yanı sıra kadın ve çocuğa yönelik şiddet konularına da dikkati çekti.

SPOR 30.11.2019, 15:00 12.01.2020, 15:19
Fenerbahçe ve Göztepeli kadın taraftarlardan 'Sevgi Deplasmanı'!

Konak Belediyesi Çınarlı Rekreasyon Alanı'nda bir araya gelen ve otizmli çocuklarla sohbet edip onlara hediyeler veren kadın taraftarlar, farklı renkler olarak bir araya gelip farkındalıklarını ortaya koydu.

Fenerbahçe kadın taraftarları temsilcisi Zeynep İnel, etkinlikteki konuşmasında böyle bir organizasyonla kadına şiddete tribün emekçileri olarak "dur" demek istediklerini dile getirdi.

Göztepe kadınlar kolu başkanı Simge Yılmaz Bağcı da projeyle spor kulüpleri vasıtasıyla şehirler arasında kurulacak köprüler ve oluşturulacak farkındalığın son derece önemli olduğunu belirtti.

Taraftar grupları olarak bir araya geldiklerinde bireysel çabalarla ulaşamayacakları birçok yere dokunabildiklerinin altını çizen Bağcı, "Farklı renklere, armalara sevdalı gruplar olarak bir araya gelmemiz de bu açıdan büyük bir fark yaratacaktır." dedi.

Otizm hakkında da bilgiler veren Bağcı, tribündeki kadınlar olarak böyle konulara dikkat çekmek istediklerini de ifade etti.

Sevgi İzi Otizm Spor Kulübü yetkilisi Ümmü Aydın da otizm ile ilgili bilgiler vererek, çeşitli branşlarda derece elde eden otizmli çocukları kadın taraftarlara tanıttı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda bugün oynanacak Göztepe-Fenerbahçe maçı, saat 20.00'de başlayacak.

Yorumlar (0)