Fenerbahçe seriye bağladı

Basketbol THY EuroLeague'in 20'inci haftasında Fenerbahçe, evinde Fransa ekibi Monaco'yu 98-94'lük skorla yendi. Bu neticeyle birlikte sarı-lacivertliler EuroLeague'de art arda üçüncü, toplamda ise 13'üncü galibiyetini aldı. Monaco ise sekizinci mağlubiyetini yaşadı.

SPOR 20.01.2023, 00:35
Fenerbahçe seriye bağladı

Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda dolu tribünlerin önünde oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başladı. İlk beş dakikalık bölümde, Fenerbahçe'nin ilk beşteki her oyuncusu sayı üretmeyi başarırken, skor 17-8'e geldi. Kalan dakikalarda konuk ekip defansta etkili olurken, ilk periyot 20-20'lik eşitlikle neticelendi.

İkinci periyotta Fenerbahçe birçok hücumdan eli boş dönerken, Monaco ise pota altında etkili olmayı başardı. Devrenin bitimine üç dakika kala konuk ekip farkı 13 sayıya dek yükseltti: 30-43. Son dakikalarda sarı-lacivertliler, Wilbekin'le etkili olmayı başarsa da soyunma odasına üstün giren takım 47-39'luk skorla Fransa ekibi oldu.



Fenerbahçe doludizgin

Devrenin akabinde müsabakaya iyi başlayan ve özellikle defansta ribaundlarında rakibine karşı üstünlük kuran Fenerbahçe, periyodun bitimine iki dakika kala 56-55'lik skorla öne geçti. Kalan bölümde iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve son periyoda 60-60'lık eşitlikle gidildi.

Son çeyreğe iyi bir başlangıç yapan ve 6-0'lık bir seri yakalayan taraf konuk ekip olsa da sarı-lacivertliler hızlı toparlandı. Pota altındaki etkinliğini artıran ev sahibi ekip, mücadelenin son iki dakikasına 84-76'lık skorla önde girdi. Fakat kalan bölümde Monaco 8-0'lık bir seri yakalayarak müsabakayı uzatmaya götürmeyi başardı: 84-84

Uzatma süresi karşılıklı sayılarla geçilirken, son dakikalarda Hayes-Davis'in Mike James'e bloku ve ardından Guduric'in serbest atışlardan kaydettiği sayılarla sarı-lacivertliler maçtan 98-94'lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

Yorumlar (0)