Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Sörloth mu olacak?

Portekizli teknik adam Jorge Jesus öncülüğünde yeni sezonda şampiyonluk isteyen Fenerbahçe, daha önce Trabzonspor formasıyla gol kralı olan Alexander Sörloth'u transfer etmek için girişimlerini hızlandırdı. İddialara göre Sörloth, Fenerbahçe'nin teklifine "evet" dedi.

SPOR 06.07.2022, 14:10 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Sörloth mu olacak?

Süper Lig'de yeni sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Fenerbahçe, teknik direktör Jorge Jesus öncülüğünde hazırlıklarına devam ediyor. Yeni sezonda hem Süper Lig hem de Avrupa için iddialı olmak isteyen sarı lacivertliler, transfer çalışmalarına hız kazandırdı. Emre Mor, Bruma ve Lincoln Henrique gibi isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe, golcü arayışına çıktı.

Deneyimli teknik adam Jorge Jesus'un isteği üzerine forvet transferi konusunda bir süre adım atmayan Fenerbahçe yönetimi, hocanın inadını kırdı. Jesus'un onayıyla harekete geçen sarı lacivertli yönetim, Türkiye'de daha önce top koşturmuş bir oyuncuyu hedefine aldı.

Ali Koç, Leipzig ile görüşüyor

Fenerbahçe'nin hedefindeki isim, 2020-2021 sezonunda Trabzonspor formasıyla gol krallığına ulaşan Alexander Sörloth oldu. Başkan Ali Koç'un, Norveçli golcünün kulübü olan Leipzig ile görüştüğü kaydedildi. Görüşmelerde önemli bir mesafenin aşıldığı, Sörloth'un da Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı ileri sürüldü. 

Sörloth, teklifi kabul etti mi?

İddialara göre 25 yaşındaki Norveçli golcü, Fenerbahçe'den gelen teklife "evet" dedi. Sarı lacivertli yönetimin, Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turundaki Dinamo Kiev maçlarında Sörloth'u kadroda görmek istediği kaydedildi. Oyuncunun satın alma opsiyonu ile ilgili küçük pürüzlerin bulunduğu ve transfer görüşmelerinde sona gelindiği öğrenildi.

Trabzonspor formasıyla gol kralı olmuştu!

2019 yılında 375 bin euro karşılığında Trabzonspor kadrosuna dâhil edilen Sörloth, Süper Lig'de beklentilerin oldukça üzerinde bir performans sergiledi. Trabzonspor formasıyla 2019-2020 sezonunda toplamda 33 kez rakip fileleri sarsan Norveçli oyuncu, bu gollerin 24'ünü lig maçlarında attı.

Trabzonspor ve Norveç Milli Takımı'ndaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Sörloth, 20 milyon euro bonservis bedeliyle Alman ekibi Leipzig'e gitti. Burada beklentileri karşılayamayan Sörloth, kiralık olarak La Liga takımı Real Sociedad'a gönderildi.

Yorumlar (0)