Fenerbahçe'nin eski başkanından acı haber

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından olan Tahsin Kaya'nın vefat haberi duyuruldu. 3 yıl boyunca kulübün başkanlığını yapan Tahsin Kaya'nın döneminde Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihine geçtiği kaydedildi.

SPOR 09.03.2024, 20:22 11.03.2024, 09:14 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'nin eski başkanından acı haber

Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan paylaşımda kulübün eski başkanlarından Tahsin Kaya'nın vefat ettiği bildirildi. 1986 ila 1989 arasında kulübün başkanlığını yapan Tahsin Kaya'nın 87 yaşında hayata gözlerini yumduğu kaydedildi. 

Tahsin Kaya'nın cenaze töreni, pazartesi günü Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde yapılacak. Cenaze namazı ise ikindi namazına müteakip Sakarya Geyve Merkez Camii'nde kılınacak.

3 yıl başkanlık yaptı

Tahsin Kaya'nın bir iş insanı olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğu, Fenerbahçe'nin başkanlığını yaptığı 3 yılda kulübe başarılar kazandırdığı hatırlatıldı. 

Fenerbahçe'nin tarihe geçtiği sezonda kulübün başkanıydı

1988-89 sezonunda Fenerbahçe'nin, 21. Türkiye şampiyonluğuna uzandığı  kaydedildi. Rakip fileleri 103 kez havalandıran Fenerbahçe'nin, "Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan takım" olduğu belirtildi. Aynı sezonda Fenerbahçe'nin Başbakanlık Kupası'nı da kazandığı vurgulandı.

Yorumlar (0)