Fenerbahçe'den UEFA'ya dava sinyali

Fenerbahçe Kulübü’nün Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, 'Futbolda Şike Kumpası' davası konusunda yaptığı açıklamalarda, UEFA’ya dava açılabileceğine yönelik mesaj verdi.

SPOR 24.09.2021, 17:29
Fenerbahçe'den UEFA'ya dava sinyali

Fenerbahçe Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, 3 Temmuz 'Futbolda Şike Kumpası' davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

UEFA’ya niye dava açılmadı?

Fethi Pekin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ödenecek olan tazminatın 250 milyon TL'den çok daha fazla çıkacağına inanıyoruz. Bu yalnızca, TFF'nin 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne bizi göndermemesine ilişkin almış olduğu kararın verdiği zararla ilgilidir. UEFA'nın men kararlarına ilişkin konular için İsviçreli profesör ve hukuk uzmanlarıyla görüşüyoruz ve tartışıyoruz. Gerekçeli kararın İngilizceye çevrilmesi için çalışıyoruz. Tüm hukuk yollarını kullanacağız. Spor camiasının bizim yanımızda durmayı geçtim, 'Geçmiş olsun' dahi niye demediğini anlamış değilim."

“Asıl muhatabımız TFF”

Davada muhataplarının kişiler değil, kurum olarak TFF olduğunu belirten Pekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TFF'ye açtığımız davada muhatabımız kişiler değil, kurum. Yönetimimizde o dönem bulunan Nihat Özdemir ve mevcut Başkanımız Ali Koç'un söz konusu davaya olumlu bir etkisi olacağını düşünerek onlardan da katkı bekleyebiliriz. Dört bir tarafa yayılmış taraftarlarıyla Fenerbahçe, Atatürk ilkelerinin sonsuz takipçisi olan Türkiye'nin en büyük, en güçlü  sivil toplum kuruluşudur. Zirvedekiler, en büyükler tabiri caizse hep hedef olurlar. Bu konunun saha içiyle, sporla bir alakası yok. Bu çok farklı bir konu. Fenerbahçe'yi her kim zarara uğrattıysa, kulübümüzün emeğini çaldıysa, hakkını ihlal ettiyse, onların peşinden gideceğiz! Camiamızın şüphesi olmasın. Kimseden bir korkumuz yok!"

Yorumlar (0)