Fenerbahçe'de en istikrarlı Altay Bayındır!

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun ilk yarısını 31 puanla 4. sırada bitiren Fenerbahçe'de 17 maçta bin 530 dakika forma giyen Altay Bayındır, en istikrarlı oyuncu oldu.

SPOR 31.12.2019, 11:46 12.01.2020, 16:42
Fenerbahçe'de en istikrarlı Altay Bayındır!

Toplam 23 oyuncunun şans bulduğu sarı-lacivertli takımda, genç file bekçisi Altay Bayındır 17 maçın tamamında forma giydi.

Genç kaleciyi, bin 527 dakika ile Ozan Tufan, bin 363 dakika ile Vedat Muriqi ve bin 260 dakikayla Luiz Gustavo izledi.

Süper Lig'in ilk yarısında 34 gol kaydeden Fenerbahçe, bu alanda Demir Grup Sivasspor ve Trabzonspor'un ardından en çok gol atan takım oldu.

Sarı-lacivertli ekipte, sezon başında transferi uzun süre konuşulan Kosovalı yıldız Vedat Muriqi, kaydettiği 10 golle en golcü isim olarak dikkatleri üzerine topladı.

Fenerbahçe'de Vedat Muriqi'yi attığı 3 golle Garry Rodrigues izlerken, 9 futbolcu 2'şer gol buldu.

Ozan Tufan, Luiz Gustavo, Zanka, Nabil Dirar, Max Kruse, Tolga Ciğerci, Serdar Aziz, Deniz Türüç ve Ferdi Kadıoğlu takımı adına 2'şer kez fileleri havalandırırken, Emre Belözoğlu, Jailson ve Victor Moses 1'er golle takımına katkıda bulundu.

Fenerbahçe'de en hırçın Gustavo

Sarı-lacivertli ekibin ligin ilk yarısında en hırçın oyuncusu Luiz Gustavo oldu.

Transfer döneminin son zamanlarında Fransa'nın Olympique Marsilya takımından kadroya katılan Brezilyalı yıldız, sezonun ilk yarısında 3 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'de Gustavo dışında ligin ilk yarısında 3 oyuncuya daha kırmızı kart gösterildi.

Sarı-lacivertli takımda Ozan Tufan, Garry Rodrigues ve Mauricio Isla, kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.

Harun Tekin forma giyemedi

Fenerbahçe'de geçen sezon ilk 11'de forma giyen kaleci Harun Tekin, bu sezon ligde hiç görev almadı.

Sarı-lacivertli ekibin bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda İstanbulspor ile oynadığı 2 karşılaşmada kaleyi koruyan Harun, ligde ise Altay'ın gerisinde kaldı.

Sezonun ilk yarısında Harun'dan yararlanamayan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon forma bulan Mehmet Ekici'yi de sezon başında kadro dışı bırakmıştı.

Yorumlar (0)