EURO 2020'ye katılacak ülkelerin büyükelçileri penaltı yarışında kozlarını paylaştı

Bu yaz düzenlenecek olan EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak ve şampiyonanın yapılacağı ülkelerin büyükelçileri, TSYD’nin Ankara Şubesi’nde penaltı yarışında kozlarını paylaştı ve penaltı yarışını Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim kazandı.

SPOR 09.06.2021, 16:57 10.06.2021, 11:10
EURO 2020'ye katılacak ülkelerin büyükelçileri penaltı yarışında kozlarını paylaştı

12 Haziran – 12 Temmuz arasında düzenlenecek olan EURO 2020 öncesinde, şampiyonaya katılacak ülkeler ile şampiyonanın yapılacağı ülkelerin büyükelçileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Ankara Şubesi’nde bir araya geldi. 

Penaltı yarışını Azerbaycan büyükelçisi kazandı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı’nın da katılım gösterdiği organizasyonda bir penaltı yarışı gerçekleştirildi. Finalde Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, İsviçre Büyükelçisi Dominique Paravicini’yi yenerek yarışmayı kazanan isim oldu.

Büyükelçi Hazar duygularını konuya ilişkin şunları söyledi:

“Biz şu an kendi memleketimizdeyiz. Burada Türkiye formasıyla bulunuyorum. Bizim çocuklar da inşallah Bakü’de kazanacaklar. Çünkü tek millet iki devlet yalnızca siyasette ve kültürde değil, aynı zamanda futbolda davar. Bakü’de bizim çocukların 2 maçı var. Orada inşallah kazanırlar. Ben İsviçre’yi yendim burada, bizim çocuklar da Bakü’de inşallah yenecek.” 

Penaltı yarışmasına,İtalya,  İspanya, Polonya, Azerbaycan, İsviçre ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçileri katılırken, Türk Hakem Ali Palabıyık da organizasyonda penaltı atışı yaptı. 

Yorumlar (0)