Dünyada bir ilk: Japonlar çörekten yenilebilir maske üretti

Japonya’da bir şirket, Japonların ünlü çöreği melonpan'dan üretilen ve yenilebilir ilk maskeyi üretti.

DÜNYA 09.06.2021, 17:20 09.06.2021, 17:24
Dünyada bir ilk: Japonlar çörekten yenilebilir maske üretti

Japonya’da özel bir firma, çörekten yenilebilir bir maske üretti.

“Piyasadaki diğer maskeler kadar koruyucu”

Japonya'da faaliyet gösteren özel bir şirket, dünyanın ilk yenilebilir maskesini üretti. Kovid-19 salgınıyla birlikte maskelerin moda sektörüne yön verdiği Japonya’da, ünlü "melonpan" (kavun ekmek) ismiyle bilinen çörekten üretilen maske, yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bir masaj ve güzellik merkezinin ürün geliştirme departmanının ürettiği maskenin, kavun ekmeğin kokusunu sürekli olarak içlerine çekebilmeyi tasarlayan 3 üniversite öğrencisinin talebine cevap olarak ortaya çıktığı belirtildi. Maske üretiminde kullanılan çörekleri, Japonya’nın meşhur "kavun ekmek" satış zinciri "Melon de Melon"un karşıladığı bildirildi. 

Öte yandan, laboratuvar ortamında maskenin kalitesin test ettiren üretici firma, sıra dışı olarak nitelendirilen ürünün en az piyasadaki endüstriyel maskeler kadar koruyucu olduğunu açıkladı.

Çörekten yenilebilir maskenin fiyatı 140 TL

Kullanıcısının karnını doyurmayı da vadeden söz konusu maskenin, çevrimiçi ortamda 10 Haziran'dan itibaren Japonya’da satışa sunulacağı belirtilirken, 5'li paketin fiyatının bin 800 yen yani yaklaşık olarak 140 TL olacağı kaydedildi.

İsmini görüntüsünden alıyor 

Japonya'da "Melonpan" yani kavun ekmek olarak bilinen ünlü şekerli çörekler, ismini kavunu anımsatan şeklinden alıyor. Zannedilenin aksine içinde kavun yer almasa da son dönemde bazı üreticiler kavun aromalı olan melonpanları sevenlerin hizmetine sunuyor. 

Yorumlar (0)