Eski FIFA patronundan Dünya Kupası yorumu: Katar kararı hataydı

2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar'a verildiği 2010 yılındaki oylamayla ilgili konuşan eski FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Çok kötü bir karardı." dedi. Organizasyonun Katar'a verilmesinde eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin büyük payı olduğunu belirten Blatter, "O dönem Fransa Cumhurbaşkanı olan Nicolas Sarkozy, bunu Platini'den istemiş. Platini ve yöneticileri de Katar lehine oy kullandı." açıklamasında bulundu.

SPOR 09.11.2022, 10:40 09.11.2022, 10:51 Hakan Öksüz
Eski FIFA patronundan Dünya Kupası yorumu: Katar kararı hataydı

20 Kasım Pazar günü oynanacak Katar-Ekvador maçıyla başlayacak olan 2022 FIFA Dünya Kupası, bu yıl Katar'da düzenleniyor. Geleneksel olarak her 4 yılda bir yaz aylarında yapılan Dünya Kupası organizasyonunda maçlar, Katar'daki yüksek sıcaklar yüzünden bu kez kasım-aralık döneminde oynanacak. 

Sepp Blatter'den Platini'ye eleştiri

Dünya Kupası organizasyonunun Katar'a verilmesini eleştiren peş çok futbolsever, "paranın futbolu tamamen satın aldığı" yönünde yorumlar yapıyor. Turnuvanın Katar'da düzenlenmesini eleştiren isimlerden biri de eski FIFA Başkanı Sepp Blatter oldu. Hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturulan ve aklanan Sepp Blatter, turnuvanın Katar'a verildiği oylama ile ilgili eski UEFA Başkanı Platini'yi eleştirdi.

"Çok kötü bir karardı"

2022 Dünya Kupası organizasyonunun verileceği ülkeye ilişkin oylamanın 12 yıl önce yapıldığını hatırlatan Sepp Blatter, 2010 yılında kapalı kapılar ardından yaşanan süreçten bahsetti. Turnuvanın Katar'a verilmesinin bir hayli kötü bir karar olduğunu kaydeden Blatter, bu kararda dönemin UEFA Başkanı Michel Platini'nin büyük payı olduğunu söyledi. 

"Katar'a Dünya Kupası organizasyonunu veren, Platini'dir"

Dünya Kupası gibi dev bir organizasyonun, Katar gibi küçük bir ülkeye verilmesini "ciddi bir hata" olarak yorumlayan Sepp Blatter, "2022'de organizasyonun ABD'de düzenlenmesini tercih ederdim, bunu o zaman da belirttim. Yapılan oylamada 14 kişiden 8'i, Katar'ı tercih etti. UEFA Başkanı Platini ile onun yöneticileri, Katar'ın turnuva hakkını kazanmasını sağladı. ABD'deki organizasyon da 2026 yılına kaldı." ifadelerini kullandı.

"Nicolas Sarkozy, Katar'ı istemiş"

Eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin Katar lehine oy kullanmasının gerekçesini de açıklayan Sepp Blatter, "Bana o günlerde anlatmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bunu istemiş. Bu talebi geri çeviremeyeceğini bana söyledi." diye konuştu. FIFA Etik Komitesi, 17 yıl boyunca FIFA'nın patronu olan Sepp Blatter'in görevine, "yolsuzluk iddiaları" nedeniyle son vermişti.

Yorumlar (0)