Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı yarın başlıyor

Son 16 turunun tamamlanmasıyla 2 gün ara verilen Dünya Kupası, yarın devam edecek. Turnuvayı 6'ncı kez kazanmak isteyen Brezilya, günün ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşacak. Son Dünya Kupası'nda zafere ulaşmak isteyen Messi'nin forma giydiği Arjantin ile turnuvayı daha önce hiç kazanamayan Hollanda, yarı finale yükselmek için mücadele verecek.

SPOR 08.12.2022, 13:52 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı yarın başlıyor

Dünya Kupası'nda çeyrek final karşılaşmaları, yarın yapılacak iki maçla başlayacak. Katar'da devam eden turnuvada Brezilya, Arjantin, Hollanda, Fransa, Portekiz, İngiltere, Hırvatistan ve Fas, son 8 takım arasına adını yazdırdı. İspanya'yı penaltılarla eleyen Kuzey Afrika temsilcisi Fas, büyük bir sürprize imza attı.

Brezilya, Hırvatistan engelini geçmek istiyor

Çeyrek final turunun ilk maçında yarın Brezilya ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek. Education City Stadı'nda oynanacak maç, saat 18.00'de başlayacak. İngiliz hakem Michael Oliver'in düdük çalacağı maçta 6'ncı kez şampiyon olmak isteyen Brezilya ile son dünya ikincisi Hırvatistan, son 4 takım arasına kalmak için mücadele verecek. 

İki takım, Dünya Kupası'nda daha önce iki kez karşılaştı. Brezilya bu maçlardan 1-0 ve 3-1'lik sonuçlarla galip ayrıldı. Karşılaşmanın, PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar açısından başka bir önemi daha var. Neymar, 2 gol daha atması durumunda 78 gole ulaşacak ve "Brezilya Milli Takımı'nın en golcü futbolcusu" unvanını Pele'den alacak. 

Arjantin ile Hollanda'dan tur kapışması

Yarın oynanacak diğer karşılaşmada ise Lionel Messi'nin formasını giydiği Arjantin ile Hollanda kozlarını paylaşacak. Saat 22.00'de başlayacak dev mücadele, 88 bin kişilik Lusail Stadı'nda oynanacak. İspanyol hakem Antonio Mateu'nun düdük çalacağı karşılaşma nefes kesecek. Daha önce 5 kez karşı karşıya gelen Arjantin ile Hollanda, bu maçlarda ikişer kez galip geldi.

Teknik direktör Louis van Gaal yönetimindeki Hollanda, geçen yılın eylül ayından bu yana çıktığı 19 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu karşılaşmalarda 14 galibiyet alan "Portakallar", Arjantin'i de yenerek seriyi sürdürmek istiyor. 1978 Dünya Kupası finalinde Arjantin'e yenilen Hollanda, bu kez galip gelerek şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Gözler Messi ve Depay'ın üzerinde

Turnuvaya başlamadan önce oynadığı son 36 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Arjantin, grubun ilk maçında Suudi Arabistan'a 2-1 yenilerek spor dünyasını şaşırtmıştı. Kritik mücadelede gözler Lionel Messi ile Memphis Depay'ın üzerinde olacak. 

35 yaşındaki Messi, milli formayla oynadığı son 39 karşılaşmada 38 gole doğrudan katkı sağladı. Hollandalı Memphis Depay (28) ise milli formayı giydiği son 30 maçta 34 gole direkt katkı sundu. Hollandalı Mathes Gakpo'nun da Arjantin maçında fark yaratabileceği söyleniyor.

Yorumlar (0)