Divock Origi'ye ırkçılık yapan taraftara 'geçici yasak'

Liverpool ve Genk arasında oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında maç başlamadan önce Divock Origi hakkında ırkçı pankart açan sorunlu fanın, taraftarlığı geçici olarak askıya alındı.

SPOR 02.11.2019, 16:03 02.11.2019, 16:33
Divock Origi'ye ırkçılık yapan taraftara 'geçici yasak'

Irkçı taraftarın, kulüp tarafından gerçekleştirilen Yaptırımlar Panelinin bir toplantısının ardından, ev ya da uzakta, Liverpool'un herhangi bir maçını izleyemeyeceği ifade edildi.

Öncesinde satın almış olduğu herhangi bir bilet var ise iadesi talep edilecek.

Liverpool tarafından, UEFA ve Belçika polisi tarafından yürütülenlerden bağımsız olarak, yapılan soruşturma tüm hızıyla devam ediyor ve bu soruşturma neticesinde, taraftarın bu konu hakkında açıklama yapması için 14 gün süre tanındı.

Yanıt gelmesinin ardından panel tekrar bir araya gelecek. Verilecek olan kesin ceza o zaman netlik kazanmış olacak.

Liverpool'un bu mektubunda eğitimin dikkate alınacağı ve kulübün tavsiye ve destek için Kick It Out ile temasa geçeceği tahmin ediliyor.

Neler yaşanmıştı?

Liverpool ve Genk arasındaki Şampiyonlar Ligi maçı başlamadan önce Divock Origi'ye karşı ırkçı bir pankart açılmıştı. 

Liverpool bu konu hakkında şu şekilde bir açıklama yapmıştı:

"Liverpool Futbol Kulübü, karşılaşma başlamadan önce sahamızda gösterilen pankartı kınadı. Açıkçası, kullanılan görüntü ırkçı bir klişeyi devam ettirdi. Bu asla kabul edilemez. Afişin kaldırılması için hızla harekete geçtik ve sorumluları belirlemek için şu anda Genk'teki yerel otoriteler ve stadyum ekibiyle birlikte çalışma halindeyiz."

Liverpool taraftar grubu, Shankly'nin Ruhu, Liverpool'un konuyla ilgilenmesine destek vererek, ırkçı davranış sergileyen bu kişilerin eğitilmesi gerektiğini belirtmişti.
 

Yorumlar (0)